Food & Beverage

Vuohenjuustopiiras

6.6.2018

Vuohenjuusto-parsapiiras

Pohja:

40 g voita

20 g hienoa juustoraastetta esim. vuohenjuusto gouda

2,5 dl vehnäjauhoja

2 rkl kylmää vettä

Täyte:

150 g vuohenjuusto goudaa raastettuna

2 prk vuohenjuustojugurttia naturel (n. 300 g)

2 dl kermaa

2 kananmunaa

1 tl suolaa

1 iso valkosipulinkynsi raastettuna

puolikkaan appelsiinin kuori raastettuna

mustapippuria rouhittuna

 

10 tankoa vihreää parsaa.

 

Nypi voi, juustoraate ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi ja vaivaa takinapalloksi. Litistä kiekoksi ja anna vetäytyä kylmässä puoli tuntia. Voitele piirasvuoka ja korppujauhota. Anna kylmettyä hetki, jotta jauhot pysyvät hyvin kiinni jäähtyneessä vuoassa. Kauli taikina pyöreäksi letuksi ja nosta vuokaan. Tasaa reunat leikkaamalla veitsellä.

 

Sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada taikinan päälle vuokaan. Paista 15 min 70 astetta. Tällä välin kanttaa parsat n. 12 cm pätkiksi ja puolita ne pitkittäin. Kun piiras on pastunut 15 min, asettele parsat piirakan päälle ja paista vielä 25 min 150 astetta.

Parsan sijaan voit laittaa piiraan päälle vaikkapa minitomaatteja.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply