Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Morande Gran Reserva Carmenere 2014 -punaviini ja BBQ-grillikyljyksiä

22.9.2018

BBQ-kastike

 

1 rkl paprikajauhetta

½ rkl savupaprikajauhetta

1 rkl juustokuminaa

1rkl inkiväärijauhetta

½ rkl maustepippurijauhetta

1 dl rypsiöljyä

100 g tomaattipyrettä

1 iso sipuli hienonnettuna

6 valkosipulinkynttä hienonnettuna

3 dl appelsiinimehua

3 -4 dl coca colaa

 

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja lisää kaikki jauhemausteet. Kuullota öljysssä mutta varo etteivät mausteet kärähdä. Laske lämpötilaa heti sen jälkeen, kun kaikki mausteet ovat kuumnetuneet kunnolla. Lisää sitten sipulit ja tomaattipyre- Anna myös niiden kuullottua ja anna sen jälkeen koko seoksen levätä miedolla lämmöllä vartti.

Tämän jälkeen lisää appelsiinimehu ja coca cola. Anna kiehahtaa ja sekoita hyvin. Laske lämpötila ja keitä BBQ –kastiketta miedolla lämmöllä 3-4 tuntia.

 

Grillikyljyksiin tarvitset noin 300 g luista porsaankylkeä/syöjä. Kypsennä kokonaiset kyljet uunissa 100 asetta 3 tuntia, ilman mausteita. Tämän voit tehdä jo edellisenä päivänä.

Sivele BBQ –kastiketta kyljyksen päälle ja grillaan pinnat rapeaksi hyvällä hiilloksella. Sivele lisää kastiketta pinnalle paiston aikana. Kun liha on myös lämmennyt sisältä, leikkaa kyljys paloiksi luiden myötäisesti. Nauti chileläisen supermaukkaan ja suutamyötäilevän Morande Gran Reserva Carmenere 2014–viinin kanssa.

Tehty yhteistyössä Uniq Drinks Finlandin kanssa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply