Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Kevätkuplia ja savulohitoasteja

28.5.2018

 

Stellenrust Chenin Blanc Brut 2017 ja savulohitoastit

Savulohitahna

800 g lämminsavulohta

400 g tuorejuustoa naturel

1 pnt ruohosipulia leikattuna ohuiksi siivuiksi

1 sitruunan mehu

2 rkl raastettua piparjuurta

 

Vaaleaa paahtoleipää ja kirkastettua voita.

 

Irrottele lohifile nahasta ja ’revi’ kala sormin säikeiksi laakeassa astiassa. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita massaksi. Lisää tarvitatessa suolaa. Levitä tahnaa paksusti vaalean paahtoleivän päälle. Laita toinen siivu päälle. Laita leipäpalat painumaan kevyen painon alle jääkaappiin hetkeksi. Suojaa kelmulla tai kevyesti kostutetulla leivinpaperilla, jottei leipä kuivu.

Ennen paistoa kanttaa leivät terävällä veitsellä ja leikkaa kolmioiksi.

Paista kolmioleivät pannulla keskilämmöllä kirkastetussa voissa leivän pinta rapeaksi ja kullan väriseksi. Tarjoile kuplivan ja hyvin viilennetyn Stellenrust Chenin Blanc Brut 2017 – kuohuviinin kanssa.

Tästä annoksesta tulee noin 10 sandwichiä ja leikattuna 40 pikkutoastia. Käytä suurikokoista ja tasareunaista vaaleaa paahtoleipää. Kostutetun leivonpaperin saat, kun kastat paperin reippaasti kylmän veden alla ja puristat paperin kuivaksi. Kostutettu leivinpaperi suojaa hyvin suolaisia leipiä. Savulohitahna sopii hyvin myös tuulihattuihin, voileipäkakkuun, wrapin tai karjalanpiirakan täytteeksi.

Tehty yhteistyössä Uniq Drinks Finlandin kanssa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply