Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Uunisiikaa

9.5.2017

 

Uunisiikaa ja Alamos Chardonnay 2016

 

400 -500 g puhdistettu, kokonainen siika / kaksi syöjää

suolaa, sitruunaa, timjamia, valkosipulia, tilliä

Pese ja kuivaa siika. Suolaa sisältä ja ulkoa.

Leikkaa valkosipulista ja sitruunasta siivuja. Asettele siivuja sekä tuoretta timjamia siian sisään sekä päälle.

Laita uunipellille leivinpaperin päälle. Lorauta siian päälle hiukan hyvää oliiviöljyä.

Paahda uunissa n. 10 min 220 astetta. Varmista siian kypsyys vetämällä selkäruoto pois, Jos se irtoaa hyvin, on siika kypsä.

Tarjoile siian kanssa uusia perunoita, voissa kevyesti paistettua baby-pinaattia, keitettyä vihreää parsaa sekä Hollandaise -kastiketta.

Nauti aterian kanssa argentiinalaista, tammikypsytettyä Alamos 100 % Chardonnay-viiniä. Sen puhdas ja sitrusmainen sekä hennon hedelmäinen maku sopii mainiosti siialle, vihreille kasviksille sekä pehmeälle Hollandaise -kastikkeelle.

 

Sisältöyhteistyössä Uniq Drinks Finlandin kanssa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply