Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Poroa

5.12.2017

 

Poron sisäfilettä ja rapeaa lehtikaalta

 

150 g poron sisäfilettä /syöjä

tuoretta timjamia, suolaa ja mustapippuria sekä voita paistamiseen. Mausta fileen pinnat ja paista pannulla pinnat kiinni nopeasti kuumalla lämmöllä. Laske lämpötila miedommalle ja paista joka puolelta yhteensä n. kaksi minuuttia. Kääri fileet foliopakettiin lepäämään lämpimälle pannulle noin kymmeneksi minuutiksi (voit jättää pannun ykköselle). Varo kypsentämästä liikaa. Ennen tarjoilua leikkaa fileet muutamaan osaan.

Lehtikaalta, oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Pese lehtikaalet tarvittaessa ja kuivaa hyvin. Leikkaa kova lehtiruoto pois ja palastele kaalet isohkoiksi paloiksi. Pyöräytä ne oliiviöljysssä. Paahda rapeiksi 150 astetta n. 20 minuuttia. Mausta sormisuolalla sekä mustapippurirouheella.

 

Tarjoile lisäksi manteliperunoista tehtyä pottuvoita ja sienikastiketta, paahdettua kurpitsaa ja karpalohyytelöä. Nauti hedelmäisen runsaan ja lämmittävän Casa Silva Carmenre  –punaviinin kanssa.

Resepti on tehty yhteistyössä Uniq Drinks Finlandin kanssa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply