Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Pasha

12.4.2017

PERINTEINEN PÄÄSIÄSIPASHA

200 g voita

1,5 dl sokeria

500 g rahkaa

2 munaa

1,5 dl kermaa vaahdotettuna

puolikkaan sitruunan mehu

puolikkaan vaniljatangon siemenet

3 rkl mantelirouhetta

3 rkl rusinoita

 

Ota voi, rahka, ja muna hyvissä ajoin huoneenlämpöön.

Kokoa pashamuotti ja laita veteen likoamaan n. 15 minuuttia.

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa voi, vaniljan siemenet ja sokeri vaahdoksi. Lisää rahka, muna, mausteet ja lopuksi vaahdotettu kerma. Sekoita hyvin mutta varovaisesti.

Vuoraa muotti kostutetulla harsolla. Kaada seos valumaan muottiin vähintään kaksi tuntia.(Laita kattilan pohjalle teevati ja laita muotti kattilaan alassuin). Laita pasha valutuksen ajaksi jääkaappiin.

Kumoa pasha tarjoiluvadille ja koristele suklaamunilla, hedelmillä tai haluamillasi koristeilla.

Tästä määrästä tulee 1 iso pasha tai kaksi pientä. Muotin sijaan voit valuttaa pashan myös kahvisuodattimessa ja käyttää harson sijaan suodatinpaperia. Pasha muotin olen hankkinut Rauman kiulu –ja tynnyritehtaalta.

 

Nauti pääsiäisaterialla karitsan kanssa hedelmäisen runsasta Altaland Cabernet Sauvignon 2016 –punaviiniä. Nauti täyteläinen pasha jälkiruuaksi. Iloista pääsiäistä!

Sisältöyhteistyössä Uniq Drinks Finlandin kanssa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply