Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Paahdettua ankanrintaa ja Aura -juusto-perunagratiini

8.3.2017

Vinkki Yalumba Y Series Shiraz Viognier 2014

Paahdettua ankanrintaa, broccolinia  sekä Aura -juusto-perunagratiini neljälle

2 ankanrintaa

Marinadi: 0,5 dl balsamico, 2 rkl fariinisokeri, yhden appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu. Kiehauta ainekset 2 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa rintafileiden rasvapuolelle viiltoja reunasta reunaan. Marinoi kaksi tuntia huoneenlämmössä. Marinoinnin jälkeen ota marinadi talteen ja kuivaa ankka kevyesti talouspaperilla painamalla.

Paisto: asettele fileet kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin. Nosta lämpötila keskikuumaksi ja anna rasvan hitaasi sulaa ja ruskistua sekä rapeutua paistossa pannulla. Tällä välin suolaa ja pippuroi fileen ylöspäin oleva puoli. Laita makuja runsaasti. Kun rasva on ruskistunut kauniin ruskeaksi, käännä file ja paista edelleen keskilämmöllä noin 4 minuuttia. Laske lämpötila ja paista vuoroin molemmilta puolilta hiljalleen TAI kääri jo tässä vaiheessa folioon ja laita uuniin 60 asetta vetäytymään puoleksi tunniksi. Jos paistat fileen kokonaan pannulla, kääräisen lopussa folioon ja keittiöpyyhkeen sisään vetäytymään 5-10 min. Ankka saa jäädä sisältä punertavaksi.

Tarjoile ankka sipulin ja hasselpähkinärouheen kanssa wokattujen broccolinien kanssa sekä Aura-juusto-perungratiinin kanssa. Mausta broccoliinit wokkauksen yhteydessä lopulla ankan marinadilla sekä suolalla.

Tarjoile aterian kanssa Yalumba Y Series Shiraz Viognier 2014 , jonka hilloisen täyteläinen maku säestää ankan mehevää makua.

 

Sisältöyhteistyö Uniq Drinks Finland -viinitukun kanssa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply