Food & Beverage

Campolieti Valpolicella

6.10.2017

 

Vasikankyljyksiä, polentaa, sienikastiketta sekä

Campolieti Valpolicella Classico Superiore Ripasso

 

1 iso vasikankyljys / kaksi syöjää (n. 400 g)

 

Hiero kyljyksen pintaa oliiviöljyä, yrttejä (persilja, timjami, rosmariini) sekä suolaa ja pippuria. Paista kaikki pinnat kiinni kuumalla pannulla, myös paksut reunat. Kääri foliopakettiin ja laita vetäytymään 70 asteiseen uuniin tunniksi. Tarjoiltaessa leikkaa kyljyksestä siivuja.

 

Polenta

8 dl vettä + 1,5 tl merisuolaa

1,5 dl polentaa

0,5-1 dl kuohukermaa

50 g raastettua pecorino –juustoa

1 rkl hienonnettua valkosipulia ja 1 rkl rosmariinia

Kiehauta vesi. Sekoita polentaryynit kiehuvaan veteen voimakkaasti sekoittaen. Keitä hiljalleen muutama minuutti. Anna hautua pienellä lämmöllä jonkin aikaa. Lisää kerma, juusto ja mausteet. Jos seos on liian sakea, lisää hiukan vettä. Polentan tulisi olla puuromaista ja helposti kauhottavaa sekä kuohkeaa.

Campolieti Valpolicella Classico Superiore Ripasso –punaviini on loistava ruokaviini mille tahansa italialaiselle ruualle. Tarjoile kyljysten ja polentan kanssa kermaista sienikastiketta (kuvassa nummitattikastiketta) sekä kauden vihanneksia (kuvassa pannulla paistettua omenaa ja kaskinaurista.

Buon appetito!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply