Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Yalumba Y Series Sauvignon Blanc 2013 ja jokirapukeittoa

5.8.2016

keitot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jokirapukeitto

 

20 kpl jokirapujen kuoria ja perkkeitä, paahdetaan uunissa 180 astetta 1 tunti

 

50 g voita

1 iso sipuli

6 valkosipulin kynttä

2 porkkanaa

pieni pala selleriä

1 iso fenkoli

100 g tomaattipyrettä

10 kokonaista valkopippuria

kaksi ripausta cayanne-pippuria

timjamin ja persiljan oksia 4+4

 

1,5 l kalalientä

5 dl valkoviini

3 dl kuohukermaa

loraus konjakkia

sitruunamehua

suolaa maun mukaan

 

vaaleaa Maizena kastikesuurustetta

 

Hienonna sipulit ja kuutioi kuoritut juurekset sekä suikaloi fenkoli. Sulata voi isossa kattilassa ja kuullota kasvikset- Lisää myös tomaattipyre, pippurit sekä paahdetut ravunkuoret. Anna tekeytyä miedolla lämmöllä 10 min. Lisää kalaliemi ja viini, anna kiehahtaa ja keitä miedolla lämmöllä 40 min. Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan. Lisää kerma, keitä 10 min ja lisää konjakki sekä suolaa ja sitruunamehua maun mukaan. Suurusta kastike –Maizenalla. Tarjoile pienien jokirapupaahtoleipien kanssa.

 

Yalumba Y Series Sauvignon Blanc viini sopii rapuillalliselle niin keiton kuin jokirapujen kanssa tarjoiltavaksi. Tunnelmallisia elokuun iltoja saksiniekkojen sekä raikkaan viinin parissa!

rapuleivät

rapuleivät ja keitto

yalumba SB

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply