Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Vappukippoon katkarapu-papaijasalaattia sekä Jansz Premium Cuvée Brut

27.4.2016

 

P1540505

Vappuna Soup Opera pakkaa piknikille mukaan muodikasta  kipporuokaa sekä kuohujuomaa.

Kipporuoka tarkoittaa kipossa tarjoilltavaksi soveltuvaa ruoka-annosta-

Katkarapu-papaijasalaatti

500 g keitettyjä, kuorittuja jättikatkarapuja

1 pnt vihreää parsaa

2 papaijaa

4 kevätsipulin vartta

1 -2 ruukkua romaine-salaattia

 

Napsi parsan alaosasta puinen osa pois. Leikkaa parsan nuput erikseen ja leikkaa muu varsi vinopalaloiksi. Kypsennä kiehuvassa vedessä 1-2 min ja jäähdytä nopeasti jäävedessä. Valuta hyvin, mausta tilkalla oliiviöljyä ja sormisuolaa. Puolita papaijat, poista siemenet lusikalla ja lohko siivuiksi. Leikkaa siivuista kuori pois ja kuutioi hedelmäliha paloiksi. Leikkaa kevätsipulista ohuita renkaita. Ota romainesta kauniit sisälehdet koristeeksi ja leikkaa muut osat suikaleiksi. Kokoa ainesosat annoskippoon kerroksittain, koristele romainen sisälehdillä.

Kastike: 2 rkl vaaleaa balsamicokastiketta, ripaus tabascoa, 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna, suolaa, mustapippuria ja 1 dl maukasta oliiviöljyä. Sekoita aineet ja valele valmiin salaatin päälle.

Tarjoile salaatin kanssa paahdettuja leipäsiivuja ja esim. sinihomejuustolevitettä. Nauti osana vappupiknikkiä tai brunssia. Katkarapu-papaijasalaatin kanssa sopii mainiosti mineraalinen, sekä trooppisen hedelmäinen ’method Tasmanoise’- menetelmällä valmistettu Jansz Premium Cuvée Brut.

Kuplivaa kevättä!

Vinkki Vappu yleisVinkki vappu raaka-aineet

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply