Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/33/soupoper/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524
Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Sorsapata ja Altaland Cabernet Sauvignon 2015

17.8.2016

Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/33/soupoper/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

Altaland yleis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Altaland annosvAltaland ploAltaland perunat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patasorsaa neljälle-kuudelle

2 -3 kokonaista puhdistettua heinäsorsaa
hienoa merisuolaa, jauhettua valkopippuria
voita
kesäsipulia, porkkanoita, palsternakkaa

persiljaa ja timjami
1l mietoa kanalientä
Kastike:
Siivilöity paistoliemi n. 8 dl
5 dl kuohukermaa
0,5 dl maizena vaalea kastikesuurustetta
loraus konjakkia
suolaa ja ripaus sokeria maun pyöristämiseen

 

Poista linnun sisältä kaularanka, maksa ja kivipiira. Leikkaa ylimääräinen nahka pois. Hiero linnun pintaan merisuolaa ja valkopippuria. Paista linnun pinta kauniin ruskeaksi voissa pannulla. Ruskista myös kaularanka. Laita linnut, kaularanka ja kivipiira pataan. Paloittele sipulit, porkkanat ja palsternakka. Ruskista pannulla voissa. Laita pataan myös yrtit sekä liemi. Hauduta uunissa 160 astetta n. 2 tuntia kunnes sorsat ovat kypsiä ja liha irtoaa luista. Anna jäähtyä liemessä n. tunti.

Nosta linnut liemestä ja irrota rintapalat, koipireisipalat, siipipalat ja muut pienet lihapalat rangasta. Aseta uunipellille leivinpaperin päälle sopivia annospaloja tarjoilua varten. Peitä palat kostutetulla leivinpaperilla (kasta paperi ja purista liika vesi pois) ja laita pellin päälle folio tiiviisti.

Siivilöi liemi ja kuori pinnalta rasva pois. Keitä liemi ja kerma kasaan miedolla lämmöllä niin, että jäljellä on 2/3 nestemäärästä. Saosta maizenalla tarpeen mukaan ja viimeistele maku konjakilla sekä suolalla.

Ennen tarjoilua valmista muut lisukkeet ja lämmitä lihapalat uunissa n. 100 asteessa. Myös lautaset kannattaa lämmittää ruokailua varten, jotta annos säilyy kunnolla lämpimänä koko ruokailun ajan.

 

Tarjoile sorsan kanssa esim. yrttipaahdettuja perunoita, mustaherukkahilloketta sekä kauden vihanneksia. Kastikkeeseen tai vihannesten sekaan sopii hyvin paistetut tatit makua antamaan.

 

Altaland Cabernet Sauvignon 2015 –punaviinin mausteinen ja tumman marjainen maku sopii mainiosti täyteläisen sorsapadan kanssa nautittavaksi.

 

sorsapataAltaland annosylhAltaland annosp

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/33/soupoper/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/33/soupoper/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524