Food & Beverage

Savu, metsä ja heräilevä kevätluonto – Bocuse d’Or 2016

10.5.2016

leipä ja voiJuuri nyt tiistina 10.5. on käynnissä kokkien maailmamestaruuskilpailun Euroopan osakilpailu. Suomen tiimi Eero Vottonen ja  Miikka Manninen kilpailevat Budapestissä. Tänään ratkeaa jatkoon pääsijät ensi tammikuun maailmamestaruusotteluun Ranskan Lyonissa.

Huhtikuussa pääsin maistamaan kilpailun raaka -aineiden makuja  Eeron ja Miikkan valmistamana heidän treenikämpällään ravintolakoulu Perhossa. Annoksissa kilpailuaineiden raaka-aineet maisteltiin Koffin panimotuotteiden kanssa. Pääraakaaineet tämän päivän kilpailussa ovat unkarilainen sterletti- kala (harjoitusvaiheessa käytettiin sampea) ja saksanhirvi. Ai, että oli hyvää! Ja kaunista!

Alkusnacksit: mallasmäskeksi, minikaalikimppu, artisokkaa ja mukunmätiä, porterleipää ja vaahdotettua hapanvoita. Snacksien ja sammen kanssa palanpainikkeena toimi Koffin American Pale Ale. Riistan kanssa nautimme perinteikästä Karhu -olutta.

Tämän päivän kilpailuannosten inspiraationa ovat savu, metsä ja heräilevä kevätluonto. Ketäpä nämä aiheet eivät innostaisi?! Mahtavaa päivää Eerolle ja Miikkalle.

Lue lisää uutisia suoraan kilpailupaikalta Mariaana Nelimarkan Päämääränä Lyon -blogista.

snacksitkimppujuomat

kuningasrapusampipääruokapääruoka1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply