Juuri nyt tiistina 10.5. on käynnissä kokkien maailmamestaruuskilpailun Euroopan osakilpailu. Suomen tiimi Eero Vottonen ja Miikka Manninen kilpailevat Budapestissä. Tänään ratkeaa jatkoon pääsijät ensi tammikuun maailmamestaruusotteluun Ranskan Lyonissa.
Huhtikuussa pääsin maistamaan kilpailun raaka -aineiden makuja Eeron ja Miikkan valmistamana heidän treenikämpällään ravintolakoulu Perhossa. Annoksissa kilpailuaineiden raaka-aineet maisteltiin Koffin panimotuotteiden kanssa. Pääraakaaineet tämän päivän kilpailussa ovat unkarilainen sterletti- kala (harjoitusvaiheessa käytettiin sampea) ja saksanhirvi. Ai, että oli hyvää! Ja kaunista!
Alkusnacksit: mallasmäskeksi, minikaalikimppu, artisokkaa ja mukunmätiä, porterleipää ja vaahdotettua hapanvoita. Snacksien ja sammen kanssa palanpainikkeena toimi Koffin American Pale Ale. Riistan kanssa nautimme perinteikästä Karhu -olutta.
Tämän päivän kilpailuannosten inspiraationa ovat savu, metsä ja heräilevä kevätluonto. Ketäpä nämä aiheet eivät innostaisi?! Mahtavaa päivää Eerolle ja Miikkalle.
Lue lisää uutisia suoraan kilpailupaikalta Mariaana Nelimarkan Päämääränä Lyon -blogista.
No Comments