Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Mansikkakermamakku ja Willm Crémant d’Alsace Rosé Brut

30.5.2016

kakkku pysty

 

Mansikkakermamakku

 

Gluteeniton kakkupohja

 

5 kananmunaa

3 dl sokeria

2 dl mantelijauhetta

1 dl perunajauhoa

1,5 tl leivinjauhetta

 

Laita munat vatkaantumaan ja lisää sokeri muniin vähitellen. Vatkaa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi yleiskoneella n. 10 min. Tässä välissä sekoita kaikki jauheosat keskenään hyvin ja siivilöi seos. Kaada jauhot varovasti muna-sokerivaahtoon, sekoita varovasti sekaisin nuolijalla. Kaada mantelijauhotettuun kakkuvuokaan (irtopohjavuoka). Paista 180 astetta 20 min ja laske lämpötila 150 astetta. Paista vielä 40 min. Tee kakkupohja ajoissa valmiiksi, vaikka jo muutama vuorokausi ennen täyttöä. Säilytä jääkaapissa folioon käärittynä.

 

Täyte ja koristelu: 2 litraa mansikoita, 6 dl kermaa kuohkeana vaahtona (mausta sokerilla ja vaniljasokerilla) sekä kostutukseen 1,5 dl rasvatonta maitoa. Koristeluun mintun tai sitruunamelissan lehtiä.

 

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Laita paistopinta alimmaiseksi suoraan tarjoiluvadille. Laita kakkuvuuan puhdas irtoreuna reunan ympärille. Kostuta pohja maidolla. Pilko kolmasosa mansikoista pohjan päälle ja laita keskelle 3 dl kermavaahtoa. Asettele kokonaisia, pieniä mansikoita reunaan TAI isoista mansikoista puolikkaita. Aseta pohjan toinen puolikas päälle niin, että paistopohja jää pinnalle. Kostuta maidolla. Levitä kermavaahto ja halutessa pursota osa vaahdosta nokareiksi pinnalle. Anna vetäytyä kylmässä pari tuntia ennen tarjoilua. Väljennä irtoreunan lukitus ja nosta se varovasti pois. Koristele mansikoilla ja yrteillä. Tarjoile kuohkea, raikas mansikkakermakakku kuohuviinin kanssa.

 

Willm Crémant d’Alsace Rosé Brut sopii alkukesän kaikkien juhlatarjoilujen kanssa nautittavaksi. Lohenpunainen juoma on tyylikäs tarjoiltava niin isoissa kuin pienissäkin juhlissa. Onnittelumalja kevään juhlittaville: Eläköön, eläköön, eläköön!

 

 

Kakku ja lasitWillm Cremant d'Alsacekakku ja juomat

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply