Kevätkananpoikaa, parsarisottoa ja Yalumba Eden Valley Viognier 2013
2 kpl pienikokoista, maustamatonta kananpoikaa
50 g pehmeää voita
3 dl hienonnettua persiljaa, rosmariinia, salviaa ja oreganoa
8 kynttä valkosipulia
2 kokonaista sitruunaa
suolaa
Sekoita pehmeä voi sekä yrtit keskenään. Lisää kaksi valkosipulin kynttä hienonnettuna. Irrota varovasti kananpojan nahka lihasta ja hiero yrttivoi lihan pintaan, niin että nahka jää kuitenkin päälle. Tee tämä koipireiden ja rintafileen kohdalla- ja muuallakin, jos saat nahan irti ja kärsivällisyys riittää. Hiero päälle merisuolaa. Paloittele sitruunat paloiksi (6 lohkoa kolmeen osaan). Laita kananpojan sisälle sitruunalohkot ja valkosipulinkynsiä. Sido koivet yhteen. Paista ensin 20 min 200 astetta ja sen jälkeen 20 -30 min 160 astetta (riippuu kananpoikien koosta). Paiston jälkeen ota paistoliemi talteen.
Tee kananpojan lisukkeeksi risotto valkoisesta parsasta. Tarjoile paahdetun kevätkananpojan ja parsarisoton kanssa kananpojan paistolientä.
Nauti aterian kanssa Yalumba Eden Valley Viognier 2013 -valkoviiniä.
No Comments