Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Kevätkananpoikaa ja parsarisottoa

3.5.2016

P1540575

Vinkki äitienpäivä parsarisotto

Kevätkananpoikaa, parsarisottoa ja Yalumba Eden Valley Viognier 2013

 

2 kpl pienikokoista, maustamatonta kananpoikaa

50 g pehmeää voita

3 dl hienonnettua persiljaa, rosmariinia, salviaa ja oreganoa

8 kynttä valkosipulia

2 kokonaista sitruunaa

suolaa

Sekoita pehmeä voi sekä yrtit keskenään. Lisää kaksi valkosipulin kynttä hienonnettuna. Irrota varovasti kananpojan nahka lihasta ja hiero yrttivoi lihan pintaan, niin että nahka jää kuitenkin päälle. Tee tämä koipireiden ja rintafileen kohdalla- ja muuallakin, jos saat nahan irti ja kärsivällisyys riittää. Hiero päälle merisuolaa. Paloittele sitruunat paloiksi (6 lohkoa kolmeen osaan). Laita kananpojan sisälle sitruunalohkot ja valkosipulinkynsiä. Sido koivet yhteen. Paista ensin 20 min 200 astetta ja sen jälkeen 20 -30 min 160 astetta (riippuu kananpoikien koosta). Paiston jälkeen ota paistoliemi talteen.

Tee kananpojan lisukkeeksi risotto valkoisesta parsasta. Tarjoile paahdetun kevätkananpojan ja parsarisoton kanssa kananpojan paistolientä.

Nauti aterian kanssa Yalumba Eden Valley Viognier 2013 -valkoviiniä.

Vinkki äitienpäivä ViognierVinkki äitienpäivä kananpoikaP1540628

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply