Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/33/soupoper/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524
Karitsan jauhelihalla täytetyt munakoisot sekä Alamos Malbec 2015
3 keskikokoista munakoisoa
runsaasti oliiviöljyä
400 g karitsan jauhelihaa
1 iso sipuli kuutioituna hienoksi
4 valkosipulin kynttä
mustapippuria, sormisuolahiutaleita
4 isoa, kypsää tomaattia, liha kuutioituna (ei siemeniä)
8 pientä vihreää padron-parikaa tai tavallista vihreää paprikaa ohuina siivuina tai kuutioina
Leikkaa munakoisot pitkissäin kahtia. Paista keski/alhaisella lämmöllä runsaassa oliiviöljyssä ensin leikkuupinta alaspäin n. 8 min ja sitten ulkopinta alaspäin sama aika. Tee tämä usealla pannulla tai erissä. Munakoisot ovat paistuneet tarpeeksi, kun niiden sisus alkaa kohota ylöspäin leikkauspintapuolelta. Aseta munakoisot pellille leikkauspinta ylöspäin ja vedä veitsellä viilto pitkittäin niin, ettei pohja kuitenkaan leikkaannu. Avaa munakoiso ’veneeksi’.
Paista sipulit pannulla oliiviöljyssä ja lisää jauheliha, kun sipuli on hiukan ehtinyt kypsyä. Ruskista, mausta (varmista, että suolaa on tarpeeksi) ja lisää 2/3 tomaattikuutioista sekä persilja. Laita jauhelihaseos munakoisojen päälle painellen se tiukasti sisään. Ripottele päälle vielä tomaattikuutioita ja vihreää paprikaa. Paista uunissa 150 astetta 20 minuuttia. Tarjoille munakoisojen lisukkeena rucola-fetasalaattia sekä valkosipulilla maustettua turkkilaista jugurttia. Nauti aterian kanssa argentiinalaista Alamos Malbec 2015 punaviiniä.
Resepti on sovellettu Sabrina Ghayourin Persiana-keittokirjasta, joka tuli suomennoksena myyntiin tammikuussa 2016.
Hyvää Pääsiäistä!
No Comments