Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Kananpoikaburritot – Street Foodia kotisohvalla

9.3.2016

P1530062P1530004P1530066

Kananpoikaburrito
8 kpl kananpojan rintaleikettä
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl paprikajauhetta
1 rkl savupaprikajauhetta
1 rkl jeeraa
4 valkosipulin kynttä murskattuna
1 sitruunan raastettu kuori
2 kpl punaista suippopaprikaa 2 x 2 cm paloina
suolaa, mustapippuria
1 dl voimakasta kanalientä
Kuumenna oliiviöljy isolla paistinpannulla. Lisää paprikajauheet ja jeera. Laske lämpötila nopeasti pienemmälle ja anna mausteiden hautua keskilämmössä n. 5 min. Lisää rintaleikepalat nahkapinta alaspäin. Paista edelleen keskilämmöllä niin, että pintaan tulee väriä. Mausta myös suolalla ja mustapippurilla. Käännä pinta ylöspäin, lisää pannulle sitruunan kuori, kanaliemi ja paprikapalat sekä valkosipuli. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä uunissa 130 asetta tai liedellän.2 h. Ennen tarjoilua irrota mureat reisipalat luusta ja jaa palat 4-5 osaan.
Hedelmäinen guacamole
3 avocadoa
1 sitruunan mehu
suolaa, jeeraa, mustapippuria ja 1 tuore jalopeno kuutioina
1 ruukku korianteria hienonnettuna
1 dl granaattiomenan siemeniä
puolikas päärynä kuutioituna
Soseuta avocado joko kutterissa, sauvasekoittimella tai haarukalla. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita hyvin. Koristele granaattiomenan siemenillä.
Burritoja varten tarvitset lisäksi isoja vehnätortilloja, creme fraichea ja keitettyä kokojyväriisiä. Höyrytä tortillat, asettele leivinpaperin/sandwich-paperin päälle. Kokoa kananpoikaa sekä paprikaa, riisiä, guacamolea ja creme fraichea tortillan sisään sopivasti (ei liikaa!) ja kääri tiiviiksi paketiksi. Leikkaa burrito kahtia ennen ruokailua. Nauti burritojen kanssa lämmittävän mausteista La Miranda Secastilla Garnacha 2013 –punaviiniä. Tarjoile vaikkapa perjantai-illan tv-dinnerillä! Meksikolainen Street Food maistuu myös kotisohvalla.

P1530029P1530091P1530017P1530071

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply