Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Juhannus, kalapöytä ja Cantina di Custoza Pinot Grigio

20.6.2016

 

P1540802

annos ylhäältäpinot grigio garda

Mätisilakoita, graavilohta ja uudet perunat sekä Pinot Grigio Garda

 

Mätisilakat

 

800 g silakkafileitä

3 dl kiehuvaa vettä + 2 rkl merisuolaa+1rkl sokeria

1 dl väkiviinaetikkaa

 

Kiehauta vesi +suola ja sokeri niin, että ainekset ovat liuenneet veteen. Lisää jäähtyneeseen veteen väkiviinaetikka.

Riivi sormin silakkafileet nahattomiksi. Vedä peukalolla nahka irti pitkittäin selän kohdalta. Raakakypsytä fileet etikkaliemessä jääkaapissa 8 tuntia.

 

Kastike silakoille:

 

2 prk creme fraicehea (300g)

1 pnt ruohosipulia ohueksi leikattuna

1 rkl sokeria, 1 tl suolaa

100 g kirjolohenmätiä

 

Sekoita ainekset keskenään isossa kulhossa. Siivilöi raakakypsyneet silakkafileet ja paina kaikki ylimääräinen neste huolellisesti pois. Sekoita silakat kastikkeeseen. Purkita kauniisiin lasipurkkeihin. Silakat voit valmistaa pari päivää ennen nauttimista.

 

Tarjoile juhannuksen lounaspöydässä mätisilakoita, graavilohta sekä muita mieluisia kalaherkkuja. Kalojen ja uusien perunoiden kanssa sopii juomaksi raikas, konstailematon Garda-järven alueen Pinot Grigio –valkoviini.

P1540794annos ylhäältä2

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Siru Henriksson 21.6.2016 at 7.17

    Kiitos ihanasta inspiraatioista Anuliina, näyttää ihan mun juhannukselta!

  • Leave a Reply