Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Jouluviini

14.12.2016

lg_ripasso_plo

 

valpolicella-polku-pysty-p1470664

Soup Operan jouluaterian punaviini on kasvanut Valpolicellan vehreillä kukkuloilla Pohjois-Iltaliassa Gardan itäpuolella.

Viini on sekoitus alueen tyypillisistä rypäleistä: corvina, molinara ja rondinella. Sen valmistuksessa on käytetty ripasso-menetelmää, jossa amarone –viinien valmistukseen käytetyt rusinoituneet rypäleet antavat toisessa käymisessä jälkimakunsa ripasso –viinille. Samalla viini alkoholipitoisuus hiukan kasvaa, ja viini saa moniulotteisen maun.

Talviseen ruokapöytään sopii maniosti viinin tummia ja punaisia marjoja sisältävä aromi ja niiden tuoma pieni hapokkuus. Tämä taittaa sopivasti esim. kinkun rasvaisen maun. Viini sopii erinomaisesti kaikelle jouluruualle ja on mainio talviajan nautiskeluviini.

Tarjoa joulunaikaan myös pähkinöitä, kastanjoita, manteleita, kirsikkahilloketta, tummaa suklaata sekä kuivattuja karpaloita herkkupöydässä. Campolieti Valpolicella Classico Superiore Ripasso –viinillä voit jatkaa herkuttelua kinkkuaterian jälkeen myöhään jouluyöhön.

Kuvassa tunnelmia Soup Opera-matkaajan kesäiseltä Valpolicellan reissulta vuodelta 2015.

lr_ripasso_lasilr_ripasso_pahkinat

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply