Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/33/soupoper/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524
Kuohkeat tattariblinit (n. 10 kpl kuvan isohkoja blinejä)
2 prk kermaviiliä (4 dl)
20 g tuorehiiva
3 dl tattarijauhoja
2 tl sokeria
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, jauhot ja sokeri. Anna kohota 2 h.
1,5 dl kuumaa maitoa
2 rkl voisulaa
2 keltuaista
1 tl suolaa
2 valkuaista vaahdotettuna
Lisää taikinaan kuuma maito, voisula, suola ja keltuaiset. Sekoita ja lisää valkuaisvaahto.
Paista kirkkaassa voisulassa miedolla lämmöllä joko blinipannuissa tai pienellä lettupannulla. Paistoaika
blinipannulla on n. 5 min. /puoli. Lisää kirkastettua voita paiston aikana.
Jos paistat blinejä isommalle joukolle, paista blinit ensin ja lämmitä kuumassa uunissa nopeasti juuri ennen tarjoilua.
Tarjoile blinien kanssa mieluisiasi lisukkeita: mätiä, savukalaa, suola/graavikalaa/savulihatahnaa, suolakurkkuja, mitä vaan!
Härkä- omenatahna
100 hienonnettua härkäpastaramia tai savuhärkää (kuvassa New York pastrami)
5 cm pätkä purjon vaaleaa osaa suikaloituna ja kuutioituna
puolikas omena kuutioituna
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl majoneesia
3 rkl jugurttia naturel (esim. Total)
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Tarjoile lisäksi myös suolakurkkuja, smetanaa ja hunajaa.
Blinien kyytipojaksi sopii erinomaisesti kylmä, raikas ja erinomaisen maukas London Pride -olut Thames -joen rannalta. Panimon voit nähdä joenpenkereellä taksimatkalla Citystä Heathrow’n lentokentälle.
Soup Opera toivoo sopivan kirpakoita ja lumisia talvipäiviä, jolloin ulkoilun jälkeen nautitut blinit maistuvat parhaiten. Talven iloja!
Blinipannut ovat ranskalaiset De Buyerin pannut. Pannuja myy keittiökauppa Eiring.
No Comments