Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Blinit

14.1.2016

Blinivinkki_pysty_yleiskuva

Blinivinkki_raaka-aineet

Kuohkeat tattariblinit (n. 10 kpl kuvan isohkoja blinejä)
2 prk kermaviiliä (4 dl)
20 g tuorehiiva
3 dl tattarijauhoja
2 tl sokeria
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, jauhot ja sokeri. Anna kohota 2 h.
1,5 dl kuumaa maitoa
2 rkl voisulaa
2 keltuaista
1 tl suolaa
2 valkuaista vaahdotettuna
Lisää taikinaan kuuma maito, voisula, suola ja keltuaiset. Sekoita ja lisää valkuaisvaahto.
Paista kirkkaassa voisulassa miedolla lämmöllä joko blinipannuissa tai pienellä lettupannulla. Paistoaika
blinipannulla on n. 5 min. /puoli. Lisää kirkastettua voita paiston aikana.
Jos paistat blinejä isommalle joukolle, paista blinit ensin ja lämmitä kuumassa uunissa nopeasti juuri ennen tarjoilua.
Tarjoile blinien kanssa mieluisiasi lisukkeita: mätiä, savukalaa, suola/graavikalaa/savulihatahnaa, suolakurkkuja, mitä vaan!

Blinivinkki_kukat
Härkä- omenatahna
100 hienonnettua härkäpastaramia tai savuhärkää (kuvassa New York pastrami)
5 cm pätkä purjon vaaleaa osaa suikaloituna ja kuutioituna
puolikas omena kuutioituna
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl majoneesia
3 rkl jugurttia naturel (esim. Total)
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Tarjoile lisäksi myös suolakurkkuja, smetanaa ja hunajaa.

Blinien kyytipojaksi sopii erinomaisesti kylmä, raikas ja erinomaisen maukas London Pride -olut Thames -joen rannalta. Panimon voit nähdä joenpenkereellä taksimatkalla Citystä Heathrow’n lentokentälle.

Soup Opera toivoo sopivan kirpakoita ja lumisia talvipäiviä, jolloin ulkoilun jälkeen nautitut blinit maistuvat parhaiten. Talven iloja!

Blinipannut ovat ranskalaiset De Buyerin pannut. Pannuja myy keittiökauppa Eiring.

Blinivinkki_annos psdP1520656Blinivinkki_pullopsd

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply