Music

Bättre Folk Festivaali

3.7.2016

IMG_1951

Tänä viikonloppuna ’mun lomaparatiisi’ on ollut festivaaliyleisön valloittama. Bättre Folk -festivaali mainostaa itseään vinkeänä kulttuuritapahtumana: musiikkia, kirjallisuutta, kuvataidetta ja pohjoista valoa Hailuodon Marjaniemen kalasatamassa. Festivaaleilla on ollut kaksi esityslavaa, Basso -lava musiikille ja lyriikalle, Image -lava kirjallisuudelle ja musiikillekin. Festivaalin taiteellinen johtaja Aki Ruokola on julkaissut juuri valokuvateoksen Hailuodossa otettuista muotokuvista. Kirjan lisäksi näitä teoksia on mahdollisuus nähdä Luovon Puoji -nimisessä käsityömyymälä-kahvilassa.

Festivaaliviikonloppu on ollut todellakin lupausten mukaisesti vinkeä. Samalla mukava, viihtyisä, herkullinen, eloisa, innostava, aurinkoinen, pirskahteleva, leppoisa, rentouttava, hauska.. erinomaisen onnistunut tapahtuma. Kuvat puhukoot puolestaan Festivaalin tunnelmasta.

IMG_1735IMG_1744IMG_1870

Oululainen Sonnisaari panimo oli tehnyt festarin oman Fölk Öl -oluen. Aikoinaan Hiivahommia-blogia pitänyt Timo Kanniainen on yksi Sonnisaari panimon perustajista. Folk Öl on tavoitellut maussaan luotolaista tunnelmaa: vaaleaa hiekkaperäistä jäkälämaastoa, sen pihkaisia mäntypuita sekä suopursujen tiivistä tuoksua. Humalana oluessa on käytetty Kolumbus -jenkkihumalaa. Itse nautin oluen paikallisen Kujalan tilan hampurilaisen kanssa. Mukana myös Kujalan omaa Valkolööki -kastiketta. Yhteensopivuus oli mielstäni napakymppi. Sonnisaari panimon tuotteita on mahdollisuus nauttia useissa hyvissä oluthuoneissa pääkaupunkiseudulla. Myös kotinurkkieni One Pint Pub ja suosikkini Brewdog tarjoilevat Sonnisaaren tuotteita.

Alla kuvattuna Marjaniemen luontoa. Metsäkuvan otin pyöräillessäni paikalle. Olipa mukavat maisemat jo pyörän päältä.

IMG_1730

IMG_1831IMG_1832IMG_1833

 

 

IMG_1796IMG_1733Festivaali- alueella oli mahdollisuus nauttia kylmien juomien lisäksi paikallisten yrittäjien ruokatuotteita. Luotohotellin ravintolassa sai buffetpöydätä hirvikeittoa salaatteja, ja jälkiruokia. Myös texmexiä perämeren kalan kanssa sekä Myöskin Kujalan tilan pihvikarjan lihasta tehtyjä hampurilaisia oli tarjolla. Hampurilaisai nautin yhteensä viikonlopun aikan neljä kappaletta. Olivat siis maistuvia. Myös yhden Kujalan tilan valmistaman chorizo -makkarankin söin. Namia. Suunnitelmiini kuului myös perämeren lohikeitto läheisessä käsityömyymälässä, mutta se jäin. En raaskinut poistua festarialueelta sen vertaa.

IMG_1817IMG_1830

 

 

IMG_1782IMG_1791Tässä Luotsihotellin Aava -ravintolan burger -annos. Siinäkin on Kujalan tilan rotukarjalihan pihvi.

IMG_1802IMG_1875

 

 

 

 

 

IMG_1930

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1960

 

 

 

IMG_1741Image -lavan ensimmäien perjantainen kirjailijaesiintyjä oli niin omintakeinen, etten oikein saanut eistyksestä mitään tolkkua. Tai sanotaanko, että se oli hyvin sisäänpäinkääntynyt. Kuitenkin, meille lukijoille on luvassa Antti Tuomaisen kirjauutuus syksyllä 2017, kirja sai alkunsa tuon esityksen aikana.

Kirjailijaestyksistä seurasin lauantaina Katja Ketun, Laura Gustafssonin ja Laura Linstedin esitykset. Ne kaikki olivat omintakeisia ja kiinnostavia.

Kirjallisuudesta muutoin, olen kuluneella viikolla tutustunut ja saman tien hurahtanut Sivumennen podcastiin. Jos olet kiinnostunut, voit aloittaa vaikka 5.jaksosta Sekaisin rakkaudesta.

Festariviikonlopun kruunasi sunnuntainen Mirelle Wagnerin konsertti Hailuodon kirkossa.

Rentoa oloa ja hulppea ympäristö, siinä ainesosat kaiken muun lisäksi erinomaiseen festariviikonloppuun. Kiitos Bättre Folk!

IMG_1967

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply