Food & Beverage

Banaani-mandariinikakku

7.12.2016

banaan-mandariinikakku2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuluneen syyskauden kotileivontani teemakakku on ollut klassinen Banana Bread -kakku. Helppo leipoa ja sopii talouteen, jossa on usein tummumaan päässeitä banaaneja.

Kaamosajan tunnelmissa tein kakusta mausteilla ja koristelulla jouluisen. Tässä Soup Opera – twistillä maustettu banaanikakku.

Banaani-mandariinikakku

Vaihe 1:

3 ylikypsää banaania

75 g sulatettua voita

1 mandariini raatettu kuori

2 mandariinin mehu

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 tl suolaa

1 rkl kanelijauhetta

100g mantelijauhetta

2 munaa

Vaihe 2:

2 dl vehnäjauhoa

1 tl leivinajauhetta

1 tl soodaa

Paistovaiheessa 100 g tummaa suklaata.

Päälle 100 g Fazerin Sinistä, nokare voita ja valikoima erilaisia suklaamakeisia.

 

Sekoita kaikki vaihe 1-raaka -aineet keskenään esim. yleiskoneen pallovatkaimella keskinopeudella. Oikein kypsät banaanit soseutuvat helposti näin, niitä ei tarvitse erikseen soseuttaa.

Sekoita vaihe 2 raaka-aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos muiden aineiden päälle. Sekoita taas keskinopeudella lyhyen aikaa.

Kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun paistovuokaan (n. 1,5 l vetoisuus). Laita tummaa suklaata leikattuina pätkinä taikina päälle pitkin pituutta. Lisää loppu taikina.

Paista 170 astetta 40 min.

Anna jäähtyä vuuassa n. 30 min ja kumoa kakku. Käännä takaisin paistopinta päällepäin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Laita Fazerin Sininen maitosuklaa ja nokare voita metalliseen kulhoon, joka on vesikattilassa lämpöhauteessa. Anna sulaa ja sekoita varovasti. Koristele kakun pinta suklaanauhalla joko lusikan avulla tai laittamalla suklaa pursotinpussiin.

Koristele joulusuklailla.

banaani-mandariinikakku

banaani-mandariinikakku3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply