Anuliinan lautasella

Arctic Meets Tropic Pavlova

8.2.2016

P1520733

Arctic Meets Tropic Pavlova -tortussa on marenkikuoren sisällä vaniljalla maustettua kermavaahtoa, passionhedelmää, ananaskirsikoita ja tyrnimarjoja. Tämän Pavlovan kanssa tarjoilin kotitekoista vaniljakastiketta.

Marenki

4 munanvalkuaista

2,5 dl sirosokeria

tilkka valkoviinietikkaa

1 rkl maissitärkkelystä

 

Vaahdota valkuaiset ja lisää vatkatessa sokeri vaahtoon pikkuhiljaa. Vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja kuohkeaa. Lisää etikka ja siivilöi maissitärkkelys sekaan. Vatkaa vielä hetki.

Levitä marenki pellille pöyreäksi levyksi ja laita osa vaahdosta reunoille joko vapaasti lastalla muotoilemalla tai pursottamalla pussista. Tyyli on vapaa! Paista uunissa n.90 minuuttia 130 astetta. Jätä jäähtyvään uuniin vielä jälkikuivumaan.

Täytä torttu vanilialla maustetulla kermavaahdolla sekä hedelmillä ja marjoilla. Arctic Meets Tropic -tortussa  kohtaavat etelän hapokkaat hedelmät passion ja ananaskirsikka sekä pohjoisen kirpakka tyrnimarja. Yhdessä ne taittavat makean marengin raikkaaksi, hiveleväksi ja suussasulavaksi herkkupalaksi.

Pavlovan torttu on nimetty balettitanssija Anna Pavlovan mukaan. Tähtiballerina oli kiertueella Uudessa Seelannissa 1920-luvulla, jossa hänen kunniakseen järjestetyssä juhlassa tarjoiltiin kuohkean kevyttä marenkitorttua. Anna kylmän kohdata lämmin – Arctic ♥ Tropic.

Valentine pavlovaP1520739

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply