Food & Beverage

Tuulihattuja ja Vallformosa

20.5.2015

P1460134

Vallformosa Cava Origin ja mansikkaisia tuulihattuja
Kevään juhlavalmisteluja kannattaa tehdä ajoissa ja leipoa osa syötävistä ennakkoon pakkaseen. Tuulihatut ovat hauska klassikko, joka taipuu moneen ja on kepeä, juhlava tarjottava. Tuulihattuja voi täyttää niin makeilla kuin suolaisilla täytteillä: sinihomejuustomousse, kylmäsavulohi sekä mikä tahansa kirpakan suolainen vaahtomainen täyte sopii mainiosti tuulihattuihin. Myös makean tuulihatun täytevaihtoehdot ovat loputtomat. Täytteeksi sopii vaikkapa suklaavaahdot ja marjamousset oman maun mukaan.
Kevään juhliin valmistin yksinkertaisen voittamattoman yhdistelmän: vaniljakermavaahtoa ja mansikkaa.
Onnittelut kaikille kevään juhlien sankareille!
Tuulihatut
30 isokokoista tai 50 pientä tuulihattua
100 g voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
½ tl leivinjauhetta
Mittaa voi ja vesi kattilaan. Valitse teräskattila, jotta voit käyttää samaa astiaa vatkausvaiheessa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut.
Ota kattila liedeltä ja lisää voi-vesiseokseen kerralla jauhot. Sekoita lastalla tai kauhalla, kunnes neste on imeytynyt jauhoihin ja tuloksena on paksu taikina.
Lisää munat yksitellen. Vatkaa taikinaa huolellisesti joka välissä. Lisää lopuksi leivinjauhe. Vatkaa lisää.
Pursota tähtityllalla nokareita pellille. Tuulihattujen koko noin kaksinkertaistuu uunissa.
Paista tuulihatut 2-3 erässä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia (vähennä /lisää paistoaikaa koon mukaan). Vältä avaamasta uunia paistamisen aikana, sillä tuulihatut lässähtävät helposti.
Anna tuulihattujen jäähtyä. Avaa tuulihatut terävällä veitsellä. Tuulihatut on helpointa täyttää pursottamalla. Koristele tomusokerilla.

Kohota malja hattupäille Vallformosa Cava Origin-kuohuviinillä!

P1460065 P1460079 P1460082 P1460092

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply