Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Syysriistaa ja Garzón Tannat 2013 -punaviiniä Urugyaista

7.10.2015

P1510132

Mausteista hirvipaistia, kaali-sienipaistos ja puolukka -jellyä

1,5 kg hirvipaisti/saksanhirvipaisti
10 kpl maustepippuria, 10 kpl mustapippuria, 3 laakerinlehteä ja 2 rkl hienoa merisuolaa
Hienonna mausteet maustemyllyssä hienoksi, lisää suola ja sekoita vielä hetki.(Sähkökäyttöisen maustemyllyn sijaan voit hienontaa mausteet myös huhmareessa).
Ruskista paistin pinta pannulla tasaisesti joka puolelta. Hiero mauste-suolaseos ruskistettuun pintaan. Paista 150 asteisessa uunissa sisälämpö 55 astetta. Kääri valmis paisti leivinpaperiin ja folioon vetäytymään.
Punaviinikastike
3 dl riistalientä , 3 dl Garzón Tannat 2013 – punaviiniä, ripaus suolaa ja nokare voita. Keitä liemi ja punaviini hiljalleen kasaan, jäljelle jää puolet nesteestä. Mausta suolalla ja voinokareella. Tarjoile pienestä kannusta.

P1510069
Kaali-sienipaistos
6 dl suikaloitua savoijinkaalta, 400 g hapankaalta, 1 kuutioitu sipuli, voita, 4 dl paistettuja sieniä (suppilovahveroita ja kantarelleja) sekä 400 g smetanaa.
Kuullota kaalisuikaleet ja sipulikuutiot voissa pannulla. Sekoita muuta aineet mukaan ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita seos paistovuokaan ja paista uunissa 150 astetta 30 minuuttia.

P1510159
Puolukka Jelly
3 dl puolukoita
2,5 dl hillosokeria
2,5 dl vettä
Kiehauta aineet ja keitä keskilämmöllä 15 minuuttia. Siivilöi ja säilö lasipurkkiin. Anna jäähtyä ja jähmettyä ennen tarjoilua.
Suuntäyteinen ja mausteisen lämmittävä Garzón Tannat urugyalainen punaviini on loistopari metsäiselle hirviannokselle. Kaunista ja herkullista syyspäivää!

P1510183P1510109

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply