Anuliinan lasissa, Reseptejä

Serranoa, perunasalaattia ja Mistinguett Vintage Edition Rosé Brut 2013

22.4.2015

kolme lasiayleiskuvaBarcelonan reissulta toin kotiintuomiseksi kokonaisen serrano-kinkun. Kysyin oppaaltamme paljonko hän maksaa kotiinostetusta kokonaisesta kinkusta. Noin 70€ oli vastaus. Niimpä suuntasin El Corte Igles -tavarataloon. Kinkkuvalikoimaa riitti niin laatu kuin hintaluokissa. Kalleimmillaan kinkut maksoivat tuhatkunta euroa! Itse pysyttelin ooppaamme suosittelemassa hintaluokassa. Kinkun sain juuri ja juuri mahtumaan matkalaukkuuni, kun työnsin sen sorkka edellä laukun sisällä kulmasta kulmaan. Serrano säilytetään huoneenlämmössä, joten matkailu ei ollut kinkulle ongelma. Kohtapuoleen kinkku alkaa olla kaluttu, on sopan keiton aika. Mutta sitä ennen vinkki vappujuhlien ruokapöytään niin syömisten kuin juomiste muodossa.

Serranoa, perunasalaattia ja Mistinguett Vintage Edition Rosé Brut 2013

Vapun eväskoriin tai kestipöytään löytyy tänä vuonna cava -uutuus Mistinguett Vintage Edition Rosé Brut 2013. Cavan kanssa nautittavaksi sopii katalonialaisella Romesco -kastikkeella maustettu varhaisperunasalaatti, serrano-kinkku, hedelmäpalat ja manchego -juusto. Ruokaisampaan pöytään sopii hyvin myös lisäksi katettavaksi parsa, kevätvihannesalaatti sekä juustovalikoima.

yläkuva

Romesco –kastike

1 kg puhdistettuja, keitettyjä pienikokoisia varhaisperunoita
3 isoa punaista paprikaa paahdettuna
( puolita paprikat pitkittäin, poista siemenkota ja paahda 250 astetta 20 min tai niin kauan, että kuori paahtuu ja kuplii irti paprikan lihasta. Poista kuoret lämpimistä paprikoista).
1 paahdettu terttutomaatti (halkaise 4 osaan ja paahda yhtä aikaa paprikoiden kanssa, 10 min).
2 valkosipulin kynttä
50 g paahdettuja mantelilastuja
pieni loraus balsamicoa, ripaus suolaa ja sokeria, mustapippuria
1,5 dl laadukasta oliiviöljyä
ruohosipulia

Aja kaikki ainesoat oliiviöljyä lukuun ottamatta kutterissa tasaiseksi tahnaksi, lisää lopussa oliiviöljy ohuena nauhana. Sekoita kastike perunoiden kanssa. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla sekä ruohosipulilla.

Vappuaterian yhteydessä jälkiruuaksi nautitaan cavan kanssa pieniä makeita munkkeja. Hauskaa valmistautumista Wapun juhlintaan!

perunasalaattihedelmät2lasijajuusto

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply