Hailuodon kesämuistelot voisivat olla loputtomat. Kuvia tuli otettua lomakarkeloissa hiukan enemmänkin. No, näistä jää taltiointeja muistojen aarrearkkuun.
Hailuodossa kalaa on saatavilla aamuisin Marjaniemen kalasatamassa. Täytyy vaan olla ajoissa liikeellä, jotta kalasaalis ei ole ehtinyt lähteä Ouluun kalatukkuun. Tällä aterialla siikoja savustettiin sen verran, että jokaiselle riitti oma siika. Siiat olivat n. 300-400 grammaisia.
Savusiian kanssa nautimme niin ikään Italian juomatuliaisina tuotua Gardan alueen Cantina di Custoza Pinot Grigio -valkoviiniä. Viinin ostin ihan Alkosta, mutta vierailuni Cantina Custozan viinitilalla oli syy nauttia juuri tätä viiniä. Rakastan italialaisia Pinort Grigio -valkoviinejä ja yksinkertaista mutta herkullista kesäruokaa! Juuri tälläistä.
Savusiian kanssa söimme kermaan tehtyä sipulikastiketta. Osa lapsista nautti ensi perunat ja kastikkeen pöydässä ja siirtyivät syömään siikaa sormin leikkimäkin katolle. Varsinaista mökkiruokailua!
2 Comments
Savusiika oli mun lempikalaa lapsena. On se edelleenkin todella hyvää, mutta harmittavan harvoin sitä tulee enää kaupausta ostettua. Taidan tietää mitä seuraavana kalapäivänä meillä syödään. Kiitos vinkistä!
Hei Anuliina Meillä on 40v Torniojoen varrassiian ohessa syöty Dopp I kopp soossia joka oli myös Werner Vögelin suosikkia Torniojokilaaksosta Tänä kesänä luettuani Luovon siikaa ja kevätsipuilikastikketta jutun kokeilin kuppisoossin kermalla ja woul mikä maku Kyllä kermalla saa soossia maun ja ulkonäön kaksinverroin paremmaksi Sitä tarjotaan meillä tästedes
Syysterveisin Tuula