Travel

San Daniele ja kasvualueen mukaan luokiteltua suussasulavaa prosciutto crudoa

29.1.2015

P1410023P1410026San Danielen kylä ja seutu on Italian parhaiden possujen kotiseutua.

images[3]Kuuluisat San Danielen kinkut valmistuvat vähintään 13 kk:n suolauksen ja ilmakuivauksen tuloksena Udinen maakunnan suotuisassa mikroilmastossa, joka takaa sekä possuille parhaan, luonnollisimman kasvualustan sekä itse kinkulle sen ominaisuudet taivaisiin kohottavan valmistustavan. Kinkuilla on kasvupaikkaan liittyvä luokitus, Protection Designation of Origin, italiaksi D.O.P. San Danielin possuista syntyy suussasulavan, makean suolainen herkkupala. Paikallisessa ravintolassa tilasimme kinkkua alkupalavadillisen: saimme metrin pituisen laudan, hiukan useamman suupalan siis.  Mutta ei todellakaan hätää, meille tämä upposi tuossa hujauksessa.

Suussasulavaa!

Kinkkualkupalojen päälle nautimme Bistecca di Manzon, tälläisen kunnon kokoisen härän t-luupihvin. Liha valmistettiin friulilaisessa grillissä, joka on paikallisten talojen keittiön sydän. Jaksoimmeko sitten syödä pihvinkin loppuun, sitä en kerro!

San Danielen alue sijaitsee ylängöllä. Itse kylä on kukkulan laella. Täältä matkamme jatkui kohti esi-alppialuetta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply