Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Porsaan parilakyljyksiä, polentaa ja tattikastiketta sekä Luigi Righetti Valpolicella Ripasso 2012

9.9.2015

P1500329 P1500288P1500361P1500370

Porsaan parilakyljyksiä, polentaa ja tattikastiketta
Grillaukseen:
Tammisen Lihatukun viljaporsaan parilakyljyksiä (erinomaisen maukkaita) tai tavallisia porsaankyljyksiä
mehevä hiillos
oliiviöljyä, valkosipulia ja rosmariinia marinointiin
hienoa merisuolla ja mustapippuria myllystä
Grillaa kyljykset kunnon hiilloksella kypsäksi mutta meheväksi. Voit antaa lähes valmiin kyljyksen vetäytyä 60 asteen lämmössä loppukypsäksi samalla kun grillaat vihanneksia ja polentaa.

P1500244P1500250P1500262P1500370

Polenta
1 l kanalientä
1 sitruunan mehu
1-2 tl suolaa, riippuen liemen suolaisuudesta
4 dl polentaryynejä
2 dl raastettua parmesanjuustoa
50 g voita
Kiehauta kanaliemi, mausta suolalla ja sitruunamehulla. Vispaa polentaryynit kiehuvaan liemeen. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sekoita hyvin. Anna hautua kypsäksi rauhassa n. 30 minuuttia. Sekoita välillä. Lopussa sekoita puuroon parmesan ja voi. Kaada oliiviöljyllä pensalatulle puulaudalle jäähtymään. Huom! Venetossa polentan voi tarjoilla myös näin, puurona suoraan puulaudalta. Siinä tapauksessa raasta vielä runsaasti parmesaania polentan päälle ja ripottele päälle myös maukasta oliiviöljyä. Muutoin anna polentan jäähtyä. Leikkaa kiinteästä polentasta paloja, ripottele päälle oliiviöljyä ja grillaa tai paista palat lämpimiksi juuri ennen ruokailua. Tarjoile kyljykset ja polenta tattikastikeen, tomaattisipulisalaatin ja grillattujen kesäkurpitsasiivujen kanssa.
Luigi Righetti Valpolicella Ripasso 2012 –punaviini on täydellinen makupari tälle aterialle! Nauti!

P1500320P1500402P1500331P1500409P1500393

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply