Nautin tästä kauniista mutta viileästä keväästä niin paljon! Viileys pitkittää luonnon puhkeamista täyteen loistoonsa, saamme nauttia alkukevään vaaleanvihreydestä täysin siemauksin. Viime viikolla pyöräilin Bulevardia pitkin kauniina kevätiltana kohti Yrjönkadun Pjazza-ravintolaa. Olin kutsuttuna tutustumiskäynnille ja illanviettoon. Ensivisiittini Pjazzassa aiemmin talvella oli ollut lupaileva, joten olin kovin ilahtunut kutsusta.
Pjazza on italialainen, rento, laadukas ja mutkaton ruokaravintola, jossa voi maukkaan ruuan ja juomien lisäksi nauttia live jazz-musiikkia useampana iltana viikossa. Nice combination, indeed!
Pjazzassa on erittäin laaja italialaisten viinien valikoima. Viinihyllyt tuovat viihtyisyyttä muutoinkin upeaan tilaan. Yrjönkatu 18- osoitteessa sijaitseva upea uusrenesanssirakennus luo kauniin puitteen tälle tilavalle ravintolalle. Pjazzassa on useita pääsalin lisäksi useita pienempiä osia, kuten uutuutena Bebop Bar & Lounge. Kaikki tilat ovat niin viihtyisiä, etten itse osaa edes sanoa, mikä niistä on suosikkini. Monenlaiseen tarpeeseen sekä seuruekoosta riippuen, löytyy tunnelmallsia kohtia. Vaikkapa Roundtable, Loft tai Vip Lounge. Pöytävarausta tehdessä (on suositeltava, jos haluaa päästä pjazzahtelevaan tunnelmaan mukaan) kannattaa kysellä tiloista ja niiden sopivuudesta seurueellesi.
Pjazzassa voi nauttia täyden ialialaisen illallisen väliruokineen kaikkineen tai sitten keskittyä pizzaan, pastaan tai vaikka alkuruokiin, antipastoihin. Söimme Insalta di Mare-äyriäissalaatin, mango-avocadosalaatin, tattipizzaa sekä vielä turskaa pääruuaksi. Erinomaista!
Ruokailua tahditti Metropolia ammattikorkeakoulun jazzjamit. Pjazassa on livemusiikkia useana iltana viikossa. Isoon tilaan musiikki kantautui viihtyisästi, eikä häirinnyt voluumiltaan, vaikka istuimme aivan soittoryhmän vieressä. Nautimme musiikista yhtälailla.
Kevätillan valoisuus kantautui saliin Yrjäkadulta. Myös sisäpihan terassiin kannattaa tutustua.
Pjazzan Beabop Bar & Loungessa on drinkkibaari, jossa kannattaa nauttia juomista niin ennen kuin jälkeenkin aterian.
Kiitos Pjazza!
No Comments