Food & Beverage

Perhepikkujoulu

20.12.2015

P1520588P1520564P1520573

Tänään vietimme siskoni perheen kanssa perhepikkujoulua. Ihanaiset nuoret naiset, lasteni serkkutytöt, Gredi ja Edi toivat hurmaavasti joulun tullessaan. Ja ensimmäiset lahjapaketitkin löytyvät nyt kuusen alta. Perhepikkujouluja vietämme silloin, kun meillä ei ole mahdollisuutta viettää joulua yhdessä pikkusiskoni perheen kanssa.

Ajatus oli myös syödä kinkkuateria lounasruuaksi ilman alkupaloja. Ainahan käy niin, että aaton aterialla kinkku alkaa olla jo liikaa kaikkien tuntikaupalla nautittujen alkuruokien jälkeen. Vaikka kuinka pitäisi välissä kirkko -ja pukkitauon (tänä joulunakin on suunnitelmissa jälleen syödä kinkku vasta illemmalla). Söimme siis kinkun, laatikot ja salaatin. Jälkiruuaksi oli juustoja serkkuni Evun tekemän ja lahjoittaman raakaviikunahillon kanssa. Ja tietysti suklaata, mutta vain lapset jaksoivat sinne asti.

Laatikot olivat valmiita Kokkikartanon laatikoita. Erinomaisia. Olen myös syönyt Kokkikartanon riisipuuroa, joka on oikeasti parempaan kuin itse tekemäni. Siinä on täydellinen koostumus ja se on kermaisen täyteläistä.Namia.

Lanttu – ja porkkanalaatikot kuorrutin parmesan-leipäraastella. Perunalaatikko sai päällensä gryere- juustohunnun. Ja tietysti voinokareita! Aijai.

Tammisen Lihatukun harmaasuolatun ja luuttoman 2,5 kg luomukinkun paistoin 100 asteessa 5 tuntia. Kastikkeen tein paistoliemestä, 1 plo Sinerbrychoffin jouluolutta, 2 dl kuohukermaa ja 1 rkl hunajaa. Keitin aineksia hiljalleen kasaan ja lopussa saostin Maizenan kastikejauholla.

Kinkun kuorrutus (pienelle kinkulle)

0,5 prk  Maille Dijonnaise- majoneesia (löytyy Dijon -sinappi hyllystä)

1 dl tuoreleipäraastetta

1 dl parmesanraastetta

1 mandariinin raastettu kuori

Valele Dijonnaise -majoneesi jo hiukan jäähtyneen kinkun päälle (ei pysy kuumalla pinnalla). Sekoita muut aineet ja painele Dijonnaise-pinnan päälle, Paista uunissa 150 astetta 20 min.

Kinkun lisukkeeksi karamellisoin pannulla tuoreita aprikoosin puolikkaita.

Salaattiin laitoin tammenlehväsalaattia, sharon-hedelmää, karhunvatukoita, kurkkua, sipulia ja maustoin sen hasselpähkinä-valkosipuli-vinegretellä.

Ruokajuomaksi lapset nauttivat alkoholitonta päärynäsiideriä. Aikuisten Spiegelau IPA-laseista nautittiin Lontoolaisen Fuller’s-panimon Old Winter Alea sekä snapseina Aalborgin voimakkaan kuminaista Taffel Akvaviittia.

P1520556P1520600P1520580P1520581

Kiitos joululahjoista:

Kokkikartano ja Tammisen Lihatukku

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply