Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/33/soupoper/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524
Food & Beverage

Omenainen patasorsa ja Guigal Côtes du Rhône 2011

12.8.2015

Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/33/soupoper/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

P1490380

Hailuodossa nautimme myös ennakkoon pian alkavasta sorsastuskaudesta. Nämä sorsat ovat ranskalaisia pakastesorsia ja painavat 1000g /kpl. Resepti sopii yhtälailla suomalaisen heinäsorsan valmistukseen.

P1490391 P1490438P1490424

Patasorsaa ja Guigal Côtes du Rhône 2011
Omenasiiderissä haudutettua patasorsaa (neljälle -kuudelle)
2 -3 kokonaista puhdistettua sorsaa
hienoa merisuolaa, jauhettua valkopippuria
voita
kesäsipulia, porkkanoita, omenoita
2 dl voimakasta kanalientä
1 plo Écusson Cuvée Spéciale Brut-omenasiideriä
Kastike:
Siivilöity paistoliemi n. 8 dl
5 dl kuohukermaa
0,5 dl maizena vaalea kastikesuuruste
loraus konjakkia tai calvadosta
suolaa ja ripaus sokeria maun pyöristämiseen

P1490387

Poista linnun sisältä kaularanka, maksa ja kivipiira. Leikkaa ylimääräinen nahka pois. Hiero linnun pintaan merisuolaa ja valkopippuria. Paista linnun pinta kauniin ruskeaksi voissa pannulla. Ruskista myös kaularanka. Laita linnut, kaularanka ja kivipiira pataan. Paloittele sipulit ja porkkanat ja ruskista pannulla voissa. Lohko omenat. Lisää pataan. Laita pataan myös liemi ja siideri (kokki voi ottaa pikkulasillisen siideriä maisteluun tässä vaiheessa). Hauduta uunissa 160 astetta n. 2 tuntia kunnes sorsat ovat kypsiä ja liha irtoaa luista. Anna jäähtyä liemessä n. tunti.
Nosta linnut liemestä ja irrota rintapalat, koipireisipalat, siipipalat ja muut pienet lihapalat rangasta. Aseta uunipellille leivinpaperin päälle sopivia annospaloja tarjoilua varten. Peitä palat kostutetulla leivinpaperilla (kasta paperi ja purista liika vesi pois) ja laita pellin päälle folio tiiviisti.
Siivilöi liemi ja kuori pinnalta rasva pois. Keitä liemi ja kerma kasaan miedolla lämmöllä niin, että jäljellä on 2/3 nestemäärästä. Saosta maizenalla tarpeen mukaan ja viimeistele maku calvadosilla taikka konjakilla sekä suolalla ja ripauksella sokeria.
Ennen tarjoilua valmista muut lisukkeet ja lämmitä lihapalat uunissa n. 100 asteessa. Myös lautaset kannattaa lämmittää ruokailua varten, jotta annos säilyy kunnolla lämpimänä koko ruokailun ajan. Tarjoile vihersalaatti aterian yhteydessä jokaiselle erilliseltä pikkulautaselta.

Lisukkeet:
Voissa paistettuja omenasiivuja, varhaiskaali –tattipaistos, keitetyt perunat sekä vihersalaatti.

Tarjoile sorsa Guigal Côtes du Rhône 2011 -punaviinin kanssa.

P1490483P1490443P1490467 P1490491

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/33/soupoper/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/33/soupoper/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524