Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Metsämiehen leike ja Gracia de Chile Cabernet Sauvignon 2013

4.11.2015

P1510612P1510561

Metsämiehen leike
4 kpl ohuiksi nuijittuja possun ulkofiléleikkeitä
2 dl vehnäjauhoja, 2 tl suolaa, puolikkaan sitruunan raastettu kuori, ½ tl paprikajauhetta
2 munaa, tilkka vettä
2 dl raastettua kuivaa maalaisleipää, 2 dl parmesan raastetta, 6 salvianlehteä ohuiksi siivuiksi leikattuna
Tee leikkeille kaksoisleivitys: ’kasta’ leike ensin maustetussa vehnäjauhossa, sitten muna-vesimassassa ja tämän jälkeen leipä-parmesanraastessa. Paista leikkeet isolla pannulla runsaassa kasvisöljyssä molemmin puolin kauniin kultaiseksi. Voit laittaa leikkeet hetkeksi lämpimään uuniin, kun paistat lisää leikkeitä. Kerralla pannulle mahtuu korkeintaan kaksi leikettä.

P1510604P1510576P1510603
Suppilovahverot
Paista tuoreita suppilovahveroita pannulla voissa niin, että sienien kosteus haihtuu. Lisää kaksi hienonnettua valkosipilin kynttä. Lisää 1 pieni prk creme fraichea. Sekoita hyvin ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä ohuilla kevätsipulisiivuilla. Annostele sientä leikkeen päälle.
Bataatti-perunamuusi
2 keskikokoista bataatti ja 4 rosamunda-perunaa kuorittuna ja paloiteltuna. Keitä nämä suolavedessä kunnolla pehmeiksi. Nosta kypsät juurekset sekoituskulhoon, lisää 50 g voita ja ripaus valkopippuria. Vatkaa kuohkeaksi muusiksi vatkaimen pallovispilällä.
Haricot verde ja ruusukaalipaistos
Puhdista vihreistä pavuista kantapala pois. Tee samoin ruusukaaleille ja leikkaa ne puolikkaiksi. Keitä molemmat kypsäksi erikseen, pavut n. 6 min ja kaalet n. 8 min. Ennen tarjoilua paista pavut ja kaalet pannulla hyvässä oliiviöljyssä hetki. Lisää hienonnettua tuoretta salviaa sekä mustapippuria. Raasta päälle parmesan -juustoa.
Tarjoile annos metsämiehelle Gracia de Chile Cabernet Sauvignon 2013 –punaviinin kanssa. Leppoisaa ja onnellista isänpäivää kaikille isoisille, isille, lapsille sekä perheille!

P1510658

P1510654P1510676P1510635

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply