Food & Beverage

Mayu Reserva Carménère 2013 ja grillattu Tomahawk Charolois –kyljyspihvi

1.7.2015

 

Lisukkeetraaka-aineLihat grillissäLihavati

Mayu Reserva Carménère 2013 ja grillattu Tomahawk Charolois –kyljyspihvi

1 Charlois Tomahawk –pihvi / 3 syöjää
Ota pihvi huoneenlämpöön muutama tunti ennen valmistusta. Valuta ja pyyhi mahdolliset lihanesteet pihvistä, öljyä hyvin laadukkaalla oliiviöljyllä. Kypsennä 80 asteisessa uunissa sisälämpö 52 astetta (käytä paistolämpömittaria). Nyt liha on lämmennyttä mutta punertavan raakaa sisältä.
Grillaa pihvi hyvällä hiilloksella molemmin puolin 3 minuuttia. Leikkaa pihvi ohuiksi siivuiksi, ripottele päälle sormisuolaa, rouhi tuoretta mustapippuria ja valele ohuen nauhana hyvää oliiviöljyä pihvin päälle. Tarjoile heti!
Tomahawk-pihvin ja Mayu Reseva Carménèren kanssa tarjoile paahdettuja terttutomaatteja, hummusta ja feta-tahnaa.
Paahdetut terttutomaatit
500 g terttutomaatteja
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
iso loraus oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria ja tuoretta timjamia
Laita kaikki ainekset uunivuokaan ja paahda 230 astetta 8 -10 minuuttia. Anna jäähtyä. Paahtuneiden tomaattien mehun ja oliiviöljyn kanssa uiva valkosipuli sopii myös pihvin päälle valeltavaksi.

Feta –tahna
200 g fetaa ja 150 g creme fraichea. Sekoita tahnaksi.
Hummus
3 dl keitettyjä kick -herneitä, 1 valkosipulin kynsi, 2 rkl tahinia, 1 tl suolaa, 1tl paprikajauhetta, 1 tl jeeraa, ripaus cayanne -pippuria, puolikkaan sitruuna mehu, 0,5 dl keitinlientä ja loraus oliiviöljyä. Sekoita kaikki ainekset kutterilla tahnaksi.
Tarjoile ruokien kanssa reilusti muhevaa maalaisleipää sekä vihersalaattia. Nautinnollista kesäateriaa!

Grillinä Soup Operan kotiparvekkeella tahi retkellä mukana savuton Lotusgrilli. Valtaisin ja mehevän Tomahawk -pihvin tarjosi Lihatukku Tamminen. Tomahawkia myydään hyvin varustetuissa ruokakaupoissa.

ViiniFeta pystyLihavati pysty

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply