Food & Beverage

Kruunujalokivin koristeltu Kuningatarpiirakka

29.7.2015

P1500445

Taikina:

125 g pehmeää voita

1 dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria

1 muna

1 dl vehnäjauhoa ja 1 tl leivinjauhetta

4 dl kaurahiutaleita

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna. Lisää jauhota ja kaurahiutaleet.

Leivitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (voitele vuoka leipomisen alussa ja laita hetkeksi jääkaappiin, voi on jämähtänyt kiinni vuokaan).

Marjat:

4 dl mustikoita, 2 dl vadelmia ja 1/2 dl hillosokeria. Laita marjat taikinan päälle ja ripottele niiden päälle tasaisesti hillosokeri.

Täyte:

1 prk creme fraichea

2 dl kuohukermaa

3 munaa

1 tl vaniljasokeria ja 1/2 dl sokeria.

Sekoita aineet ja kaada marjojen päälle. Paista 160 astetta, 30-40 min. Anna piirakan jäähtyä ja tekeytyä tunnin ajan ennen tarjoilua.

Koristele piirakka esim. lakoilla (kruunujalokiviä) ja mustikanlehdillä. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa taikka ihan sellaisenaan.

P1500453

Piirakan valmistin veljeni Antti -Jussin perheen mökillä Pyhtään Munapirtti-saarella. Mustikat poimittiin mökin pihasta, vadelmat pakkasesta ja hillat viereiseltä suolta. Vadelmat odottavat vielä Munapirtin mökillä kypsymistä. Niitä on tulossa paljon!

Pöytäliina on Marimekon Merivuokko -pellavaa. Sen on suunnitellut  Marimekolle Kustaa Saksi.

 

P1500457

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Merja 2.8.2015 at 18.28

    Onpa kaunis! Mulla oli myös tänään metsässä mielessä kuningatarhillo, mutta poimuri oli jäänyt kotiin.

  • Leave a Reply