Food & Beverage, Sisältöyhteistyö

Kohti uutta vuotta

29.12.2015

Yläkuva 2Osterit pysty

 

Jansz Premium Cuvée Brut ja uusi vuosi 2016
Soup Operan uusi vuosi otetaan vastaan kuplien siivttämänä sekä merellisiä makuja nautiskellen. Pienet skagen -mätileivät ja osterit ovat herkullista sormisyötävää ennen varsinaista ateriaa.

Skagen- mätileivät
1 kpl Poikaluodon saaristolaislimppua (Qoquus) tai muuta ohuiksi siivuiksi leikattua saaristolaisleipää
voita
400 g kuorittuja katkarapuja (sulata, valuta ja hienonna veitsellä)
2 kevätsipulin vartta ohuina siivuina
1 dl majoneesia
1 dl crème fraichea, ripaus suolaa ja sokeria ja cayanne-pippuria
kirjolohenmätiä, tilliä
Leikkaa saaristolimppusiivut puolikkaiksi suorakaiteen mallisiksi paloiksi. Voitele ja paahda 150 astetta noin 5-6 minuuttia. Jäähtyneenä leipäsiivut ovat rapeita.
Sekoita rapumassan aineet ja laita nokareina leivän päälle. Koristele vielä reilulla lusikallisella kirjolohenmätiä sekä tillillä.

P1520550Yleiskuva pystyLeivät ylhäältäOsterit
Soup Operan osterit ovat pehmeän makuisia ja pienikokoisia Belon -lajiketta. Valitse kaupasta mieluisia ostreita, avaa ne varovasti ennen tarjoilua. Osterit ovat parhaita sellaisenaan Janszin kanssa nautittuna. Pieni tippa sitruunamehua on halutessa sopiva mauste.
Ostereiden avaamiseen tarvitset teräsväkärkisen puukon, jossa on mielellään suoja varren ja terän välillä. Näin sormet eivät lipsahda teränpuolelle. Työnnä terä ostereiren liitoskohdasta (kannasta ) sisään. Käännä terää n. 90 astetta, jonka jälkeen osterit avautuvat helposti. Jos otereiden liha on kiinni molemmissa kuorissa (kuten Beloneissa), irrota liha varovasti vetämällä veitsi kannen ja lihan välistä. Varo sotkemasta sisusta helposti lohkeavilla kuoren paloilla. Veitsi kannattaa pyyhkäistä puhtaaksi aina välillä. Irrota liha myös alemmasta kuoresta, jotta osterin voi sujauttaa kuorokupista helposti suuhun. Taidokkaasti käsiteltynä jää kuoren sisään lihan lisäksi osterilikööriä, (liemi). Tämä on erityisen herkullista ja tekee osterista mehukkaan.

Osterit pysty 2

Jansz Premium Cuvée Brut

Tasmanian Pipers River on ihanteellinen alue rypäleiden hitaalle kypsymiselle.Tämä on tärkeä osa ensiluokkaisen kuohuviinin valmistusta. Aluetta kutsutaankin nimellä ”kuohuva Tasmania”, sen ilmasto-olosuhteiden ollessa hyvin yhdenmukaiset Champagnen alueen kanssa. Jansz-kuohuviinit valmistetaan
samppanjamenetelmällä ja ne tunnetaan kuohuviinien edelläkävijöinä Australiassa.

PulloP1520470P1520478

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply