Food & Beverage

Juhannus, Yalumba Y Series Merlot ja inkivääriglaseerattua possunkylkeä

17.6.2015

P1460947

Grillattu possunkylki ja Yalumba Y Series Merlot

Tässä Juhannuksen juoma- ja ruokasuositus: itämäinen twist maustaa grillatun possunkyljen!
Lämmintä, makoisaa ja leppoisaa keskikesän juhlaa!

Inkivääriglaseerattua possunkylkeä
2 kg possun luista kylkeä
Spuulaa lihat juoksevan kylmän veden alla hyvin. Keitä mausteliemessä 2 tuntia hiljalleen ja anna lihan jäähtyä liemessä. Prässää kylkipalat painon alla suoraksi.
Mausteliemi: 3 l vettä, 4 laakerin lehteä, 10 maustepippuria, 50 g tuoretta inkivääriä kuorittuna ja kiekoiksi leikattuna, 5 tähtianista, 3 rkl merisuolaa.
Grillaa kypsä kylki rapeaksi keskilämpöisessä grillissä n. 10 minuuttia / puoli. Glaseeraa pintaa grillauksen yhteydessä penselöimällä inkivääriglaseeta molemmin puolin useaan kertaan. Varo kuitenkin, ettei sokerinen pinta pala.

Inkivääriglasee
1 dl possun keitinlientä
1 dl sokeria
0,5 dl soijaa
2 rkl hienonnettua inkivääriä
puolikas chili
Keitä kaikki ainekset kasaan miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Jäähdytä ja varmista, että glasee on sopivan siirappinen rakenteelta.
Leikkaa kylkipalat luiden välistä. Tarjoile lämpimänä korianterin, chilin ja limemehun kanssa.
Possun kanssa sopii hyvin höyrytetyt kauden kasvikset, kuten sokeriherneiden, fenkolin ja pinaatin kanssa. Kasvikset voit maustaa pähkinäkastikkeella.

Pähkinäkastike
125 g rouhittua hasselpähkinää
1 dl sweet chili -kastiketta
1 dl appelsiinimehua
2 rkl soijaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Sekoita ainekset keskenään. Sekoita höyrytettyihin vihanneksiin tai tarjoile erikseen.

Juhannus-aterian viiniksi ja grillausjuomaksi Soup Opera suosittelee Yalumba Y Series Merlot-punaviiniä.

P1460908 P1460974 P1460986

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply