Poronkäristystä ja Jim Barry Lodge Hill Shiraz 2012
1 kg poronkäristyslihaa
2 sipulia
2 rkl riistafondia
2 ploa Ayinger Celebrator Dobbelbock-olutta
voita, suolaa, mustapippuria
Laita pataan tai laakealle, isolle pannulle kunnon köntti voita. Käristä kuumalla pannulla lähes jäinen käristysliha. Tee tämä yhdessä tai kahdessa erässä riippuen pannun koosta. Leikkaa sipulit puolirenkaiksi ja ruskista erikseen pannulla voissa. Lisää pataan/pannulle sipulit, fondi, olut, suola ja rouhittu pippuri. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 1,5 – 2 tuntia.
Perunagratiini
8 isohkoa perunaa kuorittuna ja siivuina. 1 pkt Aura-juustoa murustettuna, 100 g mustaleima emmenthalia hienona raasteena, 2-3 dl kuohukermaa, 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna, vähän suolaa ja reilusti rouhittua mustapippuria.
Kerrostele aineosat paistovuokaan. Laita päällimmäiseksi mustaleimajuustoa. Paista uunissa alussa 15 min 180 astetta ja tämän jälkeen n.30 min. 150 astetta.
Tarjoile käristyksen ja perunagratiinin kanssa porkkana- mustatorvisienipaistosta sekä karpalosurvosta.
Jim Barry Lodge Hill Shiraz 2012 on rotevasti täyteläinen punaviini, täynnä tummia marjoja ja mustapippurin aromikasta mausteisuutta.
Tunnelmallista ja viihtyisää Itsenäisyyspäivää!
No Comments