Lifestyle

Grillausta savusaunalla

10.8.2015

P1490814 P1490822

P1490802 P1490819Hailuodon juhlavalmistelut sujuivat tietysti yhdessä välillä syöden. Kaikki valmistivat ja huolehtivat vuorollaan aterian juomineen, lounaan ja illallisen. Hailuodon aikatauluissa lounas syödään kahden aikaan ja illallinen aloitetaan noin klo 22. Grilli-iltaa vietimme onneksi hiukan aikaisemmin. Saimme nauttia auringosta pidempään.

Savusaunan grilliin mahtuu isompikin määrä lihaa. Onhan meitä aina vähintään 16, kun kokoonnumme. Grilli-illasta vastasi Antti-Jussi ja Mari. Lihat oli tilattu ennakoon kyläkauppaan ja marinadiksi oli valittu Hunt’s kuivamarinadi uunipaistoon sekä Hunt’s -kastikemarinadi varsinaiseen grillaukseen. Alkuun Antti-Jussi kypsensi 10 kg possuribsejä uunissa matalalämmössä. Hiilostulen valmistuttua lihalasti pääsi grillin hiillokseen. Lopputulos selviää kohta.

P1490829P1490832P1490840P1490867

Hmm.. lopputulos näyttää T-Ä-Y-D-E-L-L-I-S-E-L-T-Ä.

Huomioikaa huolellisen tarkkaavaiset otteet, vai liekö pikkuveli keksi punnertaa kesken grillailun.

P1490807P1490805Ennen grillailua lapset olivat Sunikarin rannalla uimassa.

Sitten tuli nälkä!

P1490846

P1490843Joko syödään! Mikä tuoksu täällä leijuukaan.

No nyt, huh, viimein.

P1490875

P1490878P1490882P1490910Naminami!

P1490903Onkkeli Maikkeli –

eli Uncle Michael says ’Yes’.

P1490932P1490918

P1490892Lasten lautasilta uupui coleslaw. Mokomat lihansyöjät.

P1490914P1490899Kiitos grillimestarille, joka edellisenä päivänä lämmitti savusaunan ja toisena iltana teki loistavan grillihiilloksen ja herkkuillan yhdessä Marin kanssa.

P1490953

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply