Lifestyle

Erittäin täyteläinen musiikkiviikko sekä Jusupoffin talkkunablinit

22.11.2015

P1510975-Palautettu

Ah onnnea ja ihanuutta, mennyt viikko on täynnä niin makunystyröitä kutkuttavia kokemuksia kuin roppakaupalla musiikkia. En muista näin musiikin ja elämysten täyteistä viikkoa ihan juuri viettäneeni. Töissä Kansallisooperassa meillä oli Dmitri Sostakovitsin Nenä-oopperan ensi ilta. Tunnustan moukkamaisuuteni ja ennakkoluuloni, en odottanut teoksen olevan itselleni puhutteleva. Toisin kävi, nenäkkäät uumoiluni saivat kokea pitkää nenää, teos on kertakaikkisen upea. Lilli Paasikiven sanoin kyseessä on ’hykerryttävä satiiri, absurdi hupailu, tyylikkäästi toteutettu ja virtuoottisesti esitetty’. Näin on! Ja vielä enemmän. Kipinkapin lippuja ostamaan!

Kansallisoopperassa meillä oli myös kahtena iltana kanta-asiakastilaisuus, joissa niin oopperan taiteellinen johtaja Lilli ja baletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve kertoivat kevään 2016 ohjelmistosta. Nämä tyypit ovat todellakin miettineet tarkkaan mitä haluavat meille tarjota, vain parasta! En malta odottaa. Jälleen kehoitus: kipinkapin lippuja ostamaan! Kevään ohjelmistoa:Taikahuilusta uusi versio, Apocalyptican muusikoiden kanssa yhteistyönä tehty Indigo-ooppera, modernin tanssin klassikot, Bajadeeri-baletti, BACH.Forms of Silence and Emptiness-nykybaletti sekä paljon muuta.

Tiistai-iltana näin neljännen kerran Oopperan Kummituksen (hyi mua, että kehtaankin tunnustaa, niin moni jäi ilman lippuja). Jälleen suuria tunteita ja elämyksiä, muutama kyynelkin taisi esityksen aikana poskelle vierähtää. Rakkaus liikuttaa.

Keskiviikkona olin Suvanto -kahvilan Hilland Acoustic Nights -klubilla, jossa vieraana oli viulisti Tero Hyväluoma. Kallion kirkossa sain kokea todellisen armohaltioitumisen, kun 1.adventin sekä Loppiaisen messut taltioitiin ennakkoon Ylelle. Esiintyjinä olivat upea kanteletar Ida Elina, Diandra, Jippu (oh my God, mikä esitys), Ville Pusa sekä gospelkuoro Higher Ground. Ja lauantai-illan Juttutuvan Hoedown-ilta oli jotain maailmasta irrallista. Saatuani jalat takaisin maanpinnalle, ehdin vielä hyvin Pressaan kuuntelemaan Elias Kaskista ja Päivänsankareita, aloittelivat puolenyön maissa nääs. Ja tänään vielä Einari Marvian 100-vuotta syntymästä juhlakonsertti Sinebrychoffin museossa. Olen musiikilla kyllästetty nyt. Viikko oli erittäin musiikintäyteläinen!

Nenä -oopperan kunniaksi Oopperaravintoloiden keittiöpäällikkö Juha Jaakonsaari valmisti  talkkunaisia blinejä, tässä Juhan eli Jussin bliniohje hänen omilla sanoilla kerrottuna.

Jusupoffin talkkunablinit

20 g hiivaa
2dl piimää
2dl maitoa
2 dl tattarijauhoja
2 dl talkkunaa
1.5 dl vehnäjauhoja
ripaus sokeria
3 kananmunaa
3rkl voita sulatettuna
1.5 dl olutta tai vettä
1reilu tl suolaa

Ota nesteet hyvissä ajoin huoneen lämpöön
voit vähän lämmittää osaa nesteestä , sekoita hiiva siihen
sitten vaan kaikki aineet sekaisin kuin ohukaistaikinassa
liinan alle kuplimaan noin 3- 5 tuntia,voit säätää happamuutta kuplimisajalla.

Voit ehkä joutua säätämään valmista taikinaa vähän vehnäjauhoilla, käyminen saattaa notkistaa taikinaa.

Sitten vaan kirkastat voin ja alat paistamaan.
Varaa kuitenkin kaikki herkkulisukkeet etukäteen valmiiksi jotta saat rapean tirisevät blinit suoraan pannulta lautaselle.

 

Herkkulisukkeina meillä Oopperassa tarjottiin sienisalaattia, katkarapu-kirjolohenmätitahnaa, savuhärkää, suolakurkkuja ja tietysti meidän omien mehiläispesien tuottamaa Töölönlahden kaupunkihunajaa.

Blinien kanssa Oopperassa nautitaan talon samppanjaa, joka on Montaudon Premièr Brut Reserve.

P1510995 P1510998

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply