Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/33/soupoper/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524
Food & Beverage

Äitienpäivän viettoon

7.5.2015

Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/33/soupoper/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

P1450113viiniP1450091
Pikapaistettua siikaa, parsaa ja raparperitosca -piirakka sekä Gazzera Pinot Grigio Moscato Organic

150 g suomustettu ja ruodoton siikafile /syöjä
1 l 10% merisuolavesi (9 dl vettä, 1 dl merisuolla-> kiehauta ja jäähdytä)
Paloittele siikafiel paloiksi niin, että jokaiseen annokseen tulee 2 filepalaa. Suolaa fileet puoli tuntia suolavedessä. Paista uunissa 250 astetta 2-3 minuuttia (riippuen fileen koosta).
Poista nahka annospalasta. Lähtee helposti. Annostele lautasille ja tarjoa heti.
Tarjoile siian kanssa paistettua pinaattia, johon lisätään punasipulia, pinjansiemeniä ja fetaraastetta sekä lisäksi keitettyä valkoista parsaa ja hollandaise -kastiketta.
Jälkiruuaksi sopii hyvin keväinen raparperitosca.

P1450117annos

Raparperitosca –piirakka leipävuassa paistettuna
75 g voita sulatettuna
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta
7 dl ohuiksi siivuiksi leikattua raparperia (kuoret voi jättää)

100 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl mantelilastuja
Sulata voi ja anna hiukan jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää siivilöidyt jauhot (v.jauho ja leivinjauho) varovasti sekoittaen munamassaan. Lisää voisula. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Ripottele päälle raparperipalat ja paista 180 astetta 20 min. Sillä välin keitä tosca-kastike: sulata voi, lisää vehnäjauho ja sekoita. Lisää kerma ja sokeri ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 min.
Kun piirakka on paistunut 20 min ripottele päälle mantelilastut ja kaada toscakastike pinnalle. Paista vielä 10 min. Anna piirakan tekeytyä hetki ennen tarjoilua.
Tarjoa äidille ateria hyvin viilennetyn sisilialaisen Gazzera Pinot Grigio Moscato –valkoviinin kanssa.
Onnellista ja hyvää äitienpäivää kaikille äideille!

raparperipiirakka

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply


Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/33/soupoper/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524

Warning: Use of undefined constant user_level - assumed 'user_level' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs1/33/soupoper/public_html/wp-content/plugins/ultimate-google-analytics/ultimate_ga.php on line 524