Travel

Pyöräilypäivä Tallinnassa

12.7.2014

Eilisen perjantaipäivän vietimme extempore Tallinnassa. On loma eikä liikaa suunnitelmia! Lähdön hetkellä saimme idean ottaa polkupyörät mukaan laivareissulle – soittotarkistus Viking Linen infoon varmisti, että tämä oli mahdollista ja pyöräpaikkoja laivan ruumassa oli jäljellä. Kätevästi pyöräilimme kotoa Jätkäsaaresta Katajanokalle, pääsimme ’miljoonan’ rekan ja henkilöauton kanssa auto check innin kautta laivaan ja nautimme brunnssin aurinkoisella Itämerellä.

Tallinnassa pyöräilimme ensin kohti Lennusadam merimuseota. Tämä kohde oli 9-vuotiaan toivelistalla. Viimeksi olimme Lentosatamassa  helmikuussa, jolloin museon Titanic-näyttely oli varsinainen hitti. Tällä kertaa jonoja museoon ei ollut. Lennusadam museo on viihdyttävä ja mielenkiintoinen perhekohde. Erityisesti merenkulusta, lentokoneista, sukellusveneistä, tykeistä, poijuista, lentosimulaattoreista ja touhukkaasta osallistumisesta kiinnostuneille.

Museolta jatkoimme pyöräilyä kohti länttä. Matkan varrella huomasimme Noble-ravintolan, joka oli jo aikaisemmin herättänyt mielenkiintoa. Paluumatkalla menimme Nobleen iltapäivän huikopalalle. Kylmä rose -kuohuviini  sekä Noblen alkupalalautanen olivat omiaan pieneksi virkistykseksi. Aikaa terssilla merimaisemissa vierähti helposti pari tuntia. Ihana paikka aurinkoisella ilmalla. Erityisen herkullista oli sopivasti suolaisen rasvainen savuankeris. Noble sijaitsee Noblessnerin vierasvenesataman vieressä vanhalla telakkaalueella. Täällä yhdistyvät rosoisuus ja laatu!

Selfie Noblen ikkunassa.

Pyöräreitti Kalamajasta kohti vanhaa kaupunkia.

Illaksi olimme varanneet pöydän Leib Resto ja Aed -ravintolasta vanhan kaupungin kupeesta. Paikka on varsinainen Salainen Puutarha. Tosin illan tullen jo aika hämärtyvä ja viileä. Illallinen ulkona vilttien ja kaasulämmittimen lämmössä oli kuitenkin mitä tunnelmallisin ja herkullinen. Lähiruokaan erikoistunut Leib valloitti laadulla, palvelulla, miljööllä ja erittäin kohtuullisilla hinnoilla. Tänne haluan myös kylpemään aurinkoisena hetkenä lehvästöjen valoa siivilöivään huomaan. Leib ja Aed, eli Leipä ja Puutarha-ravintola. Leivän laadusta en tässä paikassa kuitenkaan päässyt aivan jyvälle, mutta muun tarjoilun sekä miljöön suhteen paikka on erittäin suositeltava!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply