Anuliinan lasissa, Reseptejä

Grillattuja kananpoikia ja Krombacher Pils -olutta

10.7.2014

Vartaassa grillattua kananpoikaa ja punajuuri -bulgursalaatti

Rub –kuivamarinadi kokonaiselle kananpojalle

2 rkl jauhettua fenkolia

2 rkl jauhettua jeeraa

1 rkl jauhettua kanelia

1 rkl jauhettua inkivääriä

1 rkl jauhettua mustapippuria

1 rkl savustettua paprikajauhetta

1 rkl mietoa chiliä

4 valkosipulinkynttä veitsellä hienonnettuna

1 appelsiinin raastettu kuori

Rub on kuivamarinadi, joka hierotaan rasvaisen, grillattavan tuotteen pintaan ennen grillausta. Jos käytät marinadia nahattomien kananpoikafileiden grillaukseen, voit lisätä marinadiin öljyä tuomaan mehevyyttä lihalle.

Tämä määrä riittää yhdelle kananpojalle. Hiero ensin kananpojan sisälle 2 rkl hienoa merisuolaa. Hiero rubmarinadi kananpojan pintaan ja anna maustua muutama tunti. Grillaa vartaassa n. 45 min. Jos grillissäsi ei ole varrastoimintoa, voit puolittaa kananpojat ja grillata ne ritilällä. Kuivamarinadi sopii myös nahallisiin koipireisipaloihin.

 

Punajuuri –bulgursalaatti

5 pientä tuoretta punajuurta

2 dl bulguria

1 sitruunan mehu

2 valkosipulinkynttä

2 dl hienonnettua persiljaa

suolaa ja mustapippuria

20 kpl paahdettuja ja kuorittuja hasselpähkinöitä, rouhi veitsellä

Pese punajuuret hyvin ja keitä ne kypsiksi. Kuori lähtee kätevästi irti lämpimästä, juuri kypsyneestä punajuuresta sormin vetämällä. Leikkaa punajuuret lohkoiksi.

Keitä bulguri punajuuren keitinliemessä 10 min. Siivilöi ja huuhahtaise kylmällä vedellä. Mausta punajuuri sitruunamehulla, oliiviöljyllä, valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita persilja mukaan. Kerrosta tarjoiluvadille bulgur-persijaseos sekä punajuurilohkot ja hasselpähkinärouhe. Tarjoile aterian kanssa tsasikia tai chilimajoneesia.

Hasselpähkinät voit paahtaa paistinpannulla keskilämmöllä n. 4 minuuttia. Muista liikutella pähkinöitä pannulla, jotta paahtuvat joka puolelta. Kun pähkinät alkavat saada paahteista väriä, irtoaa kuori helposti.

Nauti raikkaan, viljaisan makuisen ja kauniisti vaahtoavan Krombacher Pilsin kanssa!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply