Anuliinan lasissa, Reseptejä, Tarjoiluehdotuksia

Äidille

8.5.2014

 

 

Äitienpäivämenu: Savulohta, grillattua parsaa ja ketunleipää

sekä Mansikka Kupponen

 

Grillattua vihreää parsaa

2 pnt vihreää parsaa

Leikkaa vaaleat kannat pois parsoista. Leikkaa sitten parsat pitkittäin kahtia. Grillaa keskilämmöllä n. 3 minuuttia / puoli. Laita parsat foliokääröön grillin yläritilälle odottamaan tarjoilua. Juuri ennen ateriaa laita parsat vadille, ripottele päälle sitruuna-vinegretteä ja runsaasti raastettua parmesan -juustoa.

 

Sitruuna –vinegrette

puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu

1 tl suolaa

1 tl sokeria

0,5 dl hyvää oliiviöljyä

1 hienonnettu valkosipulin kynsi

runsaasti vastarouhittua mustapippuria

hienoksi raastettua parmesan –juustoa n. 20 g / syöjä

Tarjoile lämpimän savulohen kanssa. Savusta kokonainen lohi tai filepala. Varaa lohta 200 g/ syöjä.

Koristele annos metsästä poimitulla ketunleivällä. Ketunleivät voi poimia samalla kun haet aamulla valkovuokot metsästä.

Tarjoile ruuan kanssa Alamos Chardonnay-valkoviinä.

 

 

Mansikka Kupponen

Per kuppi tarvitset:

Kupin pohjalle ’kiekko’ sokeriakakkua (voit leipoa itse tai ostaa valmiina)

Kostutukseen 2 rkl Vana Tallin –liköörillä maustettua  kahvia (puoet ja puolet).

Tuoreita mansikoita lohkoina.

Päälle vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.

Koristeeksi: mansikkaa, rouhittua tummaa suklaata sekä mustaherukan versoavia lehtiä tai minttua tai sitruunamelissaa.

Kokoa annokset hyvissä ajoin ennen ruokailua. Tarjoile jääkaappikylmänä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply