Travel

Sunikari Brunssi

30.6.2013

Varsinaisena kultahääpäivänä 16.6. menimme Hailuodossa  suosikkirannallemme Sunikariin viettämään sunnuntaibrunssia.

Brunssimenu koostui Lähi-Idän herkuista. Meillä on ollut usein tapana valmistaa perhejuhliin dolmia, hummusta, babaganoushia, lammaspyöryköitä ja muita välimerellisiä ruokia. Kuten tästä löydät reseptin dolmille vuodelta 2010, kun vietimme Auran 18-vuotisjuhlia vegebuffetmenun merkeissä.

Brunssijuomana nautimme kirsikka -jääteetä.

Jääteeastiana toimi Mammun matkamuisto Ukrainasta vuodelta 1979. Tästä pesuvadista on monet boolit tarjoiltu. Vadin läpimitta on n. 60 cm.

Sunikarissa on maailman ihanimman hiekkarannan lisäksi pieni kalasatama.

Kalasataman ja rannan välissä on allonmurtaja, siellä on myös pieni grillauspaikka.

Grillistä salsiccia -makkaraa.

Ja merques -makkaraa.

Ennen ruokailua lapset kirmasivat rannalla, todellakin.

Mosku peiteltiin hiekkaan kaulaa myöten. Miten hauskaa!

Ja hääparia kuvattiin sekä edestä että TAKAA.

Brunssipaikan tuulitilanteen kävimme tarkastamassa ennen lopullista paikan valintaa. Päivän edetessä tuuli laantui kokonaan ja ilma oli mitä parhain.

Hei, joko syödään?

No, nyt!

Vuohenjuustolla täytettyjä poblano -chilejä. Kymmenen vuotta sitten tein 40 -vuotishääpäiväjuhlaan vuohenjuustolla täytettyjä habanero -chilejä. Ne olivat ikimuistoisen tulisia. Poblanot ovat…hmmm, käyttökelpoisempia tähän tarkoitukseen.

Täällä ollaan -koko porukalla!

Brunssi oli riitoisa. Kaikkea ei edes jaksettu syödä, kunnes…

…’Savanni nukahtaa, iltapäivän kuumuuteen..’

Brunssin jälkeen viivyimme vielä pitkään Sunikarissa, kuka mitäkin polkuja kävellen ja toistemme kanssa seurustellen.

Itse onnistuin saamaan äidin kultamurut pitkästä aikaa yhteiskuvaan. Sunikari -päivä oli kesän ihanin päivä.

 

 

You Might Also Like