Reseptejä

Kahden mantereen Brownie

15.9.2013

Muutama viikko sitten sain olla maistelemassa uuden uutta ja ainutlaatuista porter -olutta. Sinebrychoff Brooklyn Two Tree Porter on syntynyt kahden mantereen, kahden panimon, kahden puun ja kahden panimomestarin yhteistyönä. Panimomestari Tapio Kangas-Heiska ja newyorkilaisen Brooklyn-panimon maailmankuulu panimomestari Garrett Oliver ovat kehittäneet tämän uutukaisen oluen yhteistyössä. Kahden mantereen makua porteriin on saatu amerikkalaisesta vaahterasiirapista sekä suomalaisesta kuusenkerkästä.

Porter maistui suuhuni paksulle, tummalle, voimalliselle, samettiselle, aromaattiselle, hienostuneesti kahden puun aromeille ja erittäin herkulliselle. Tilaisuudessa saimme myös maistaa Aniko Lehtisen porterille tekemää brownieta. Itse leivoin Anikon ohjeen mukaan viikko sitten, kun meillä kotona oli kahden mantereen lauantaibrunssi.

 

Two Tree Porter Brownie by Aniko Lehtinen

200 g maitosuklaata

1,5 dl sokeria

1 dl vaahterasiirappia

200 g pehmeää voita

3 kananmunaa

loraus Sinebrychoff Brooklyn Two Tree Porteria

1 dl jauhoja

1 dl kaakaojauhetta

½ tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Koristeluun 100 g maitosuklaata (+ 2 rkl kuusenkerkkäsiirappia)

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa sokeri, siirappi ja pehmeä voi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen ja sitten olut. Kaada sula suklaa taikinan joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne taikinaan ja sekoita. Kaada taikina leivinpaperilla peitettyyn vuokaan ja paista 180 asteessa noin 40-50 minuuttia. Voit tehdä browniet myös muffinivuokiin. Rouhi koristelusuklaa paloiksi ja sulata se pehmeäksi. Lisää halutessasi suklaaseen kuusenkerkkäsiirappia. Kaavi suklaa jäähtyneen brownien päälle ja anna jähmettyä. Koristele brownie esimerkiksi punaviinimarjatertulla.

Kahden mantereen brunssia meillä vietettiin kahdesta syystä: kanadalainen Mattia oli vierailulla meillä muutaman viikon ajan. Mattiasta tuli koko perheen ystävä ja brunssilla oli laajemminkin suku tutustumassa Mattiaan. Toisaalta brunssilla oli myös perhe saattelemassa Auraa taas kohti uusia Bostonin seikkailuja. Ja äidillä… oli tunne… että ehkäpä tyttö viihtyy uudella mantereella tällä kertaa pidempääkin. Nähtäväksi jää! Joka tapauksessa viime sunnuntaina saattelimme nuoret Pariisin ja Montrealin kautta kohti uusia Bostonin opintoja ja töitä. Ikävä heti rinnassa kaihertaa mutta samaan aikaan olen valtavan innoissani kaikista mahdollisuuksista, mitä uusi syksy nuorten elämään tuo.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Merituuli 15.9.2013 at 18.29

    Ihania kuvia ja tunnelmia. Täytyykin koettaa hankkia tuota juomaa käsiini, sillä en tilaisuuteen ehtinyt.

  • Leave a Reply