Tarjoiluehdotuksia

Champagne Picnic ja sireenien tuoksua

9.6.2013

Nyt vielä, sireenien kauniisti kukkiessa ja huumaavasti tuoksuessa, kannattaa viettää Champagne – Sireeni Picnic! Tässä tunnelmia kuluneelta viikolta. Ilta samppanjan, herkkueväiden ja mahtavan mukavan seurueen kanssa oli mitä onnistunein.

Samppanjapicnicille tarvitaan valikoima suosikkisamppanjoita. Meillä oli mukana neljää eri laatua. Aloitimme picnicin biodynaamisella Larmandier -Bernierin Premier Cru -samppanjalla.

Kattaukset oli viimeistelty vaaleansinisellä rusetilla.

Picnicpaikkana oli ’salainen puutarha’ eli entistä Lapinlahden sairaalaa ympäröivä puisto. Paikka on rauhaisa ja kaunis keidas keskeisellä paikalla.

Picnicillä ollessa pystyi nauttimaan sireenien välkähtelystä meriveden pinnassa sekä huumaavasta sireenien tuoksusta.

Neljää laatua juustoa, neljää laatua kylmiä leikkeleitä ja pateeta, retiisejä, cornichoneja, hillokkeita, Framboisen patonkia sekä mansikoita, vadelmia, kirsikoita ja vaniljakstiketta. Ranskalaisia keksejä ja ranskalaista kuplajuomaa. Niistä on ihana picnic tehty.

Saint Félicien lusikkajuusto maistui kaikille.

Mehevät retiisit ovat samaan aikaan makeita ja kirpakoita.

Picnicin pienet yksityikohdat.

Suomalaisia mansikoita ensimmäistä kertaa tänä kesänä.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply annemi 10.6.2013 at 19.29

  Ihana piknik, todella herkullisia kuvia 🙂

 • Reply Mari Kivistöstä 13.6.2013 at 13.10

  Oi, mikä tunnelma! Kesä hellii, kun kerrankin pystyy nauttimaan piknikistä ja sireeneistä samaan aikaan. Oletko löytänyt täältä jostain sellaisia oikein kunnollisia ranskalaisia pistävän etikkaisia ja rapeita cornichoneja?
  Mulla ei ole vieläkään osunut oikea kohdalle, olen löytänyt vain maustekurkkumaisen makeita tai muuten vain kummallisia, kuten viimeisin espanjalainen versio, joka maistui säilykeherkkusieneltä..

  • Reply Anuliina 13.6.2013 at 15.15

   Hei Mari, nuo cornichonit olivat Bionan, ostin Stokkalta luomuhyllystä. Olivat tosi hyviä. Picnic viime viikolla oli kyllä loistava ajankohdaltaan. Nyt on sää vähän toinen. Ihanaa kesää teille Kivistöön!

   • Reply Mari Kivistöstä 14.6.2013 at 12.53

    Positiivisella mielellä, vaikka nyt sataakin: pihan omistaja voi aina ajatella, että ihanaa, kun kukat ja potut saavat vettä 😉 Rentoa ja kaunista kesää sinullekin

  Leave a Reply