Käy täällä!

Äyriäisviikko

25.2.2013

Hiihtolomaviikko meni puoleksi töissä, ja onneksi osittain myös puoleksi vapaalla. Pikkumiehen ensimmäistä hiihtolomaa koulusta vietimme kotosalla, sillä solisluumurtuma muutti suunnitelmat pidemmistä matkoista. Pikaisen parantumisen vuoksi uskalsimme kuitenkin käydä hiihtoladulla, kolmesta peräkkäisestä lenkistä kertyi pikkumiehelle yhteensä 10 km! Solisluiden paikkoja ja ihmisruumin detaljea kävimme ihastelemassa Heurekan Body Wolrds -näyttelyssä. Suosittelen. Disney Production ’Räyhä Ralf’-elokuva oli myös ihan huippu. Serkusten kanssa ehdittiin järjestää yllärijuhlat sekä yökyläillä. Ja ravintolapäivää vietimme viikko sitten. Oli mukava viikko.

Myös monenlaisia  ruokakokemuksia ehti mahtua  menneelle viikolle. Näin jälkeenpäin katsottuna mieleen ovat erityisesti jääneet herkulliset äyriäiset, joita tulikin nautittua useaan otteeseen. Tässä kuvia kolmesta ateriasta, jotka sisälsivät äyriäisiä. Näiden lisäksi nautin äyriäisiä myös hiukan casuaalimmin, pizzassa ja nepalilaisessa ruuassa.

YUME

 

 

 

 

 

 

 

 

Around the Asia- ruokaa tarjoavassa Yumessa söin mielttömän hyviä soft shell crab-rapuja. Juuri kuorensa luovuttaneet pienet taskuravut on taikinoitu ja uppopaistettu rapeiksi sekä mehukkaiksi. Näissä ravuissa oli kunnolla myös ravun lihaa, olivat juuri sopivan kokoisia. Nam! Yumessa söimme valikoiman listan alkuruokia, joista myös ribsit ovat aivan ehdottomia. Pääruuaksi nautimme Hot Stones -annoksen, eli grillasimme itse lihoja ja kampasimpukkaa pienien kuumien kivien päällä. Yume on ollut suosikkiravintolani jo vuosia. Viime vuoden aikana menu muuttui japanilaisesta muutakin aasiaa sivuavaksi. Kehitys on ollut hyvä!

LUOMO

Luomossa kävin kerran aikaisemmin, siitä on jo kulunut kolme vuotta. Tuolloin juuri avattuun ravintolaan menin suurkirkon ohi keskelle Kruunuhakaa. Tällä kertaa matka kääntyi kirkolta kohti Kauppatoria, jossa Katariinankadun kulmauksessa sijaitsee nykyinen Luomo.

Luomossa nautimme viiden ruokalajin menun. Alkuun saimme kuitenkin keittiön tervehdyksenä kahdeksan sortin maistiaiset,joten tällekin aterialle tuli pituutta ja tuhtiutta. Luomossa ruokatarjoilun teemana oli All Aroun the Europe. Luomon lista koostui eurooppalaisista mauista, kuten karitsaa ’Hellas’, sipulikeittoa, mini juustofondue… parasta antia kohdallani olivat tässäkin menussa äyriäiset: osterigelee ja Guinnesvaahtoa sekä kuvan kuningasrapu piparjuuren ja avocadon kanssa. Sirkulaattorissa kypsennetty kuningasrapu oli suussasulavaa. Tästä erityiskiitos!

 

 

 

 

 

Ravintolapäivä jäi viime kerralla kohdallamme edellisiä kertoja pienimuotoisemmaksi. Töölössä nautitut vietnamilaiset kesäkääryleet pitivät nekin sisällään rapua, joten teemaviikon ruoka korkattiin siis jo hiihtolomaviikon ensimmäisenä sunnuntaina.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply