Anuliinan lasissa, Reseptejä

Appelsiinilla maustettu kanacurry ja Indian Ale Pale sekä suklaata ja London Porter

8.3.2013

Indian Pale Ale ja appelsiinilla maustettu kanacurry, basmatiriisi ja inkivääriraita

 

600 g broilerin paistileikettä, naturel (Kariniemi) tai rintafilettä

1 iso paprika( kuutioina)

1 munakoiso (kuutoina)

paahdettuja kookoslastuja ja tuoretta korianteria

 

kastike:

 

1 iso sipuli

4 valkosipulin kynttä

oma curryseos: 1 rkl arabikuminaa, 1 tl fenkolia, 1 tl korianteria, 1 tl paprikaa, 1 tl neilikkaa, 1 tl maustepippuria, 1 tl sinapinsiemeniä, vähän chilijauhetta

rypsiöljyä

100 g tomaattipyrettä

3 appelsiinin tuorepuristettu mehu

1 appelsiinin raastettu kuori

2 rkl ruokosokeria

1 tl suolaa

2 rkl kanafondia

1 prk ( 400 g) kookosmaitoa

 

Kuullota mausteseos kuumassa öljyssä, sekoita koko ajan hyvin etteivät mausteet vaan pala. Laske lämpötila heti alas kun mausteseos on kunnolla kihahtanut öljyssä. Lisää sipuli, valkosipuli ja tomaattipyre. Sekoita, kuullota ja anna tekeytyä miedolla lämmöllä 15 min. Lisää raastettu appelsiinin kuori, kanafondi, ruokosokeri, suola sekä appelsiinimehu. Sekoita taas hyvin ja anna porista aivan miedolla lämmöllä 1 tunti ( 1-asteella riittää). Curryn makujen täytyy kypsyä, siksi pitkä ja mieto valmistustapa.

Lopussa lisää kookosmaito ja sekoita kastike sileäksi sauvasekoittimella.

 

Leikkaa broilerin paistileikepalat kuutioiksi ja ruskista pinta pannulla. Suolaa liha. Lisää kastikkeeseen ja anna kanapalojen hautua kypsäksi 15. min, edelleen miedolla lämmöllä ja ny kannen alla.

Paista munakoiso ja paprikakuutiot pannulla, mausta ne ripauksella suolaa ja mustapippuria ja lisää kanapalojen joukkoon. Tarjoile kurkumalla maustetun basmatiriisin ja inkiväärillä maustetun jugurtin kanssa. Laita annoksen päälle paahdettuja kookoslastuja sekä tuoretta korinateria.

Lisää kurkuma riisiin keittämisen alussa. Inkivääriraita syntyy kun raastat tuoretta inkivääriä jogurtin joukkoon, koristele inkiväärisuikaleilla.

 

Nauti kylmän Fuller’s Indian Pale Ale –oluen kanssa. Oluen appelsiinin vivahteet, hedelmäisyys ja vahva maku tukee hyvin curryn mausteista makua ja raikastaa samalla kokonaisuuden. Oluen mieto karamellimainen maku pyöristää curryn tuhdit maut. Niin oluesta kuin currystäkin löytyy myös vivahde katkeroa.

 

Fuller’s London Porter ja tummaa suklaata

Vuodesta 1722 tämä lontoolaisten kantajamiesten suosikkiolut saa makuvivahteita suklaisista maltaista. Olut on loistva makupari tummalle, vähäsokerisiselle luomusuklaalle, kuten Green & Blac’s Organic Dark Chocolate – 85 % suklaata. Myös saman valmistajan toffeella tai kristallisoidullainkiväärillä maustetut tummat suklaat sopicat tämän voimakkaasti humaloidun ja tuhdin porterin makupariksi. Oluen pitkä jälkimaku sulaa suussa yhdessä täyteläisen suklaan kanssa.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply annemi 9.3.2013 at 23.21

    Ihania astioita!! olen aivan hurahtanut intialaisiin ja muihin etnisiin ruokiin, laitankin tämän talteen tulevaisuuden herkutteluja varten 🙂

  • Reply herkkusuun lautasella 11.3.2013 at 7.58

    meillä äxä käytti usein juuri appelsiinimarmeladia curryjauheen kanssa ja tuli hyvää, se makeus taittaa sen curryn kitkeryyden ja korostaa kivasti mausteiden pyöreyttä. on vain varottava polttamasta sitä..;)
    Herkkusuun lautasella

  • Leave a Reply