Anuliinan lasissa, Reseptejä

Parmankinkkuun käärittyä naudan sisäfilettä, parmesan -ruusukaalipaistos,oliiviperunoita ja uunitomaatteja sekä Catania Crianza -punaviiniä

23.11.2012

Parmankinkkuun käärittyä naudan sisäfilettä, parmesan –ruusukaalipaistos ja uunitomaatteja

 

150 g naudan sisäfilepihvi / syöjä

2 siivua parmankinkkua

persilja- suola- pippurirouhesekoitus

 

Ota pihvit huoneenlämpöön  2 tuntia ennen ruuanvalmistusta. Paina pihvien leikkauspinta persilja – suola- pippurirouhesekoitukseen. Paista pihvin maustepinta kiinni kuumalla pannulla.

Kääri parmankinkkusiivut lihan ulkoreunaan kauniisti, paista nyt myös pihvien ulkopinta pannulla. Kypsennä pihvit matalalämmöllä uunissa (100 astetta) n. 20 min, riippuen halutusta kypsyysasteesta.

 

Voit valmistaa pihveille myös miedosti chilillä maustetun tomaattikastikkeen.

Parmesan –ruusukaalipaistos neljälle

 

300 g ruusukaalia

2 salottisipulia

50 g parmesan –juustoa lastuina

30 g rouhittua  pistaasipähkinää tai paahdettuja pinjansiemeniä

oliiviöljyä, suola ja pippuri

 

Keitä ruusukaalit kypsäksi kiehuvassa vedessä 7 min. Puolita jäähtyneet kaalit. Paista oliiviöljyssä salottisipulisiivuja sekä ruusukalit niin, että pinta ruskistuu ja rapeutuu. Mausta. Lisää tarjoiluvaiheessa parmesanlastut sekä pähkinät / siemenet.

Uunitomaatteja

 

2 pienehköä luumutomaattia / syöjä tai 1,5 isompaa luumutomaattia

oliiviöljyä, basilikaa, valkosipulia, suolaa ja mustapippuria

 

Puolita tomaatit pitkittäin. Asettele uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Lorota tomaattien päälle oliiviöljyä. Mausta suola ja pippuri. Leikkaa valkosipulinkynsistä ohuita lastuja ja asettele tomaattien päälle. Paista 200 astetta uunissa 10 min. Voit valmistaa tomaatit hyvissä ajoin ennen ruokailua ja lämmittää niitä sata- asteissa uunissa silloin kun pihvit ovat matalalämpö kypsymässä. Ennen tarjoilua mausta vielä ohuilla basilikalehden suikaleilla.

Oliivi –uuniperunat

 

1 kypsä uuniperuna / syöjä

vihreitä kivettömiä oliiveja, leikataan viipaleiksi

oliiviöljyä, sitruunamehua ja mustapippuria

 

Halkaise uuniperunat kahtia. Koverra kypsä peruna kuoresta. Sekoita rouheaan perunan muut aineet ja laita maustettu peruna takaisin kuoreen. Lämmitä uunissa ennen tarjoilua.

Viinisuositus tälle aterialle on espanjalainen Ribera del Duero -alueen Catania Crianza -punaviini.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply annemi 25.11.2012 at 20.39

    Ihania herkkuja! nappaankin tämän postauksen talteen, uskoisin että tästä setistä voisi jokunen osa eksyä ensi viikonlopun pikkujoulumenulle 🙂

    • Reply Anuliina 26.11.2012 at 17.17

      Ihanaa joululeipää teitte! Me paistettiin ekat piparit viikonloppuna 🙂

    Leave a Reply