Travel

My City Bangkok

22.4.2012

Kotiuduimme miehen kanssa takaisin viikon Bangkokin lomalta kuluneella viikolla. Kun lähtee My City Helsinki –kentältä, voi kohteestaan muodostaa oman pienen viikon mittaisen My Cityn. Tässä koosteena hieman makupaloja sekä muitakin otteita helteisestä Bangkokista.

Streetfood

Kaakkois –Aasian metropolit ovat katuruuan mekkoja. Voit syödä mitättömällä rahasummalla äärettömän maukkaita ja herkullisia ruokia. Nautimme viikon aikana noin puolet aterioista katukeittiöissä. Tilasimme yleensä neljä erilaista ruokaa, ja juomaksi Singha –olutta sekä Song Sam rommia, joka kylläkin maistui viskille. Molemmat juomat nautin itse jäiden kanssa ja Song Samin pitkällä vedellä. Kyllä, olut jäillä on hiostavassa tropiikissa nautinto! Lähes joka aterialla söimme kokonaisen paistetun kalan sekä wokattua pinaatin tapaista Morning Glory- vihannesta. Paljon tulisia, rapeita, raikkaita ja tuoreita makuja. Ruoka oli koko ajan niin hyvää! Mies oli bongannut katuravintoloista vinkkejä netin kautta, kuten tästä kala- ja äyriäispaikasta (katso video). Ystävällisyys, rosoinen miljöö ja herkullinen ruoka luovat ainutlaatuisen tunnelman.

Nami Nami Nahm ja muita ravintoloita

Ruokailujen kohokohta oli kuitenkin Metropolitan-hotellin Nahm –ravintola. Mies meinasi jo tuskastua siihen ylistykseen ja huokailuun johon vaivuin ruokailun aikana. Taisipa mies kyllä olla itsekin nirvanassa – nautiskeli vain hiljaisemmin tykönään. Kertakaikkinen paikka – oikeasti – Nahmin takia kannattaa tehdä Bangkokin matka.

Toinen viiden tähden hotellissa oleva ravintolakohde oli Kempinskin Sra Bua by Kiin Kiin – ravintola, joka on kööpenhaminalaisen Michelin-ravintoloitsija Henrik Yde Andersonin luotsaama. Tämä on VAROITUS: vältä paikkaa. Ero Nahmin ja Sra Buan välillä on ällistyttävä. Kertakaikkisen mitätön esitys – silti matkan kallein ruokailulasku. Miljöö Kempinskissä on toki omaa luokkaansa, siellä voi hyvin käydä ihastelemassa aulan upeita orkideoista valmistettuja mittavan kokoisia muototeoksia.

Hauska tavallinen paikallinen kanaravintola on Soi Polo Fried Chicken. Myös amerikkalaisen omistama Soul Food tarjoaa erittäin hyvää thairuokaa retromiljöössä. Paikka voisi interiööriltään olla aivan hyvin myös Kalliossa.

Shoppailua

Bangkok on aivan luotu himoshoppaajille. Toinen toistaan hulppeampia ostoskeskuksia kohoaa joka puolella. Meidän ykköskohteet olivat uusi Terminal 21 sekä Siam Shopping Center, joka oli myös yksi Songram juhlinnan keskeisiä paikkoja. Tai siis Siamin aukio, sisälle tavarataloon ei vesipyssyjä saanut viedä. Ostoskeskusten vetovoima ruokamatkaajn kannalta ovat lukuisat ravintolakonseptit. Näissä saa aivan mahtavan hyvää ruokaa toinen toistaan hienoimmissa ja oivaltavasti rakennetuissa puitteissa. Evaime on Shabu Shabu ravintola, jonka päätuote on siis pöydän keskellä höyryävä mausteinen liemi (voi valita myös kaksi makua) sekä tuoreet vihannekset ja liha/ kala / äyriäispalat, joita kypsennetään liemessä itse. Induktio on pöytälevyn alapuolella niin, että liemikattila on upotettuna pöydän sisässä ja sen reuna siis pöytäpinnan kanssa samalla tasolla. Noutopöydästä sai hakea lukuisan määrän erilaisia maustekastikkeita vielä lisäkkeiksi.

Terminal 21 koostuu seitsemästä kerroksesta, joissa jokaisella on oma kaupunkiteema: Rooma, Pariisi, Lontoo, Istanbul ja Japani, joista löytyvät muoti ja tavarat. San Francisco on saanut kaksi ylintä kerrosta, joista koostuu ravintolamaailmat. Toisessa kerroksessa on eri kaupunginosat ja kadut, ja ylimmässä vielä kuuluisa Pier 21-alue SF:n satama-alueelta, josta on tullut ravintolaelämän keskus. Tätä liikeideoiden ja konseptien kirjoa voi vain ällistellä ja ihailla.

Toisenlaisen ostosten ja lukuisten putiikkien maailman tarjoaa Chinatownin kapet kujat. Täällä kuumuudessa, tuoksujen ja fermentoitujen äyriäisten väkevässä löyhkässä on tarjolla mahtavaa katuruokaa. Söimme aamiasdimsumit pikkuputiikin takahuoneessa vilinän ja kolinan keskellä. Tuorepuristettu granaattiomenamehu oli myös voimaannuttava antioksidanttipamaus helteiseen päivään.

Coctaileja

Bangkokissa join elämäni Margaritan Shangri La –hotellin terassilla Chao Phraya -joen varressa. Margaritat ja maustetut martinit olivat ruokajuominakin ykköset ravintoloissa (katukeittiöistä Song San ja olut). Brunssilla joimme kolmenlaisia marttiineja: omena-minttu, passion ja jasmiini. Blody Mary nautittiin thaimaustein: kaffirlimettiä, bird eye -chiliä, basilikaa ja sitruunaruokoa, tarjoiltuna hopeisesta kermanekasta.

St Regis Brunssi

Hotellimme St Regisin aamiainenkin oli parasta koskaan, joten mielikuvituskaan ei oikein riittänyt kuvittelemaan sunnuntaibrunssin tasoa. Kun tässä kirjoittaa, tuntuu ettei osaa sanoa. Se oli.. jotain niin paljon, ettei vaan kuvitellakaan saata. Tiesimme etukäteen, että tuo 75 euron arvoinen brunssi sisältää Martinit ja Blody Maryt. No, sehän jo houkutti sunnuntaipäivän viettoon. Ravintolan noutopöydät notkuivat kaikista maailmankolkista tulevista parhaista herkuista. Oli eurooppalaisen, aasialaisen ja jenkkiaamiaisen parhaat palat luxussovelluksina. Kamchatkan rapua, Peking – ankkaa, tryffelipitsaa, Valhornan suklaat leivonnaisina, petit fourseina ja dippisuklaina, ranskalaisia juustoja noin 30 eri laatua, sushit, sashimit, kampasimpukat, jättiravut, kolmea laatua parmankinkkua, kaikki mahdolliset ranskalaiset lehtevät leivonnaiset, hillot, hunajat ja leivät, tropiikin kypsät hedelmät, thaibufeet, caesar -salaatit monine lisukkeineen, dim sumit, samosat, munakaspisteet, kasvisvaihtoehdot, mitä vaan. Tuorepuristetut mehut, teevalikoima, erikoiskahvit ja nuo coctailit. Lisäksi (ja tässä kohtaa meinasinkin pyörtyä) saimme pitkät ruokalistat, joista pystyi mielin äärin tilaamaan myös annoksia suoraan pöytään. Hummeria höyrytettynä, grillattuna, Thermidor tai sashimina (tilasimme sashimin kolme kertaa). Australialaista waguy -härkää, paistettua ankanmaksaa (joka muuten maistui erinomaiselta jasmiini -marttiinin kanssa), lukematon määrä eri kalalajeja, fasaania, italialaisia tuoremakkaroita. Vaihtoehtoja oli lähemmäs viisikymmentä – voi ylenpalttiutta. Lukemattomien jälkiruokien kohdalla alkoi turnauskestävyys olla koetuksella. Sanoisin silti, että suoriuduimme ’once in a lifetime’- brunssista kunniallisesti – hitaasti nautiskellen mielestämme parhaita paloja.

Songran -Hyvää Uutta Vuotta 2555!

Uutta Vuotta vietimme Bangkokissa kolmannen kerran kuluneena vuonna! Thaimaalainen uusia vuosi 2555 alkoi 13.4. ja sitä juhlittiin vappumaisin karnevaalitunnelmin kolme päivää. Virallisesti Thaimaa on mukana länsimaisessa ajanlaskussa, mutta juhlintaa on myös kiinalaisen ja vanhan thaimaalaisen kalenterin mukaan. Songran on vesikarnevaali, jossa leikitään massiivista vesisotaa kaikkialla ulkotiloissa. Pick up -autot ajelevat ympäriinsä – lavalla on saavillinen vettä ja riehakkaita juhlijoita, jotka heittävät vettä kaikkien päälle. Kaikilla on myös vesikäsiaseet ja ampumisen kohteena ovat kaikki. Valkoista kalkkia levitetään kasvoille – vesi puhdistaa menneen pahan pois ja kalkki siunaa tulevan. Myös temmpeleissä käydään polttamassa suitsukkeita. Vaikka juhla on riehakas, on sillä hengellinen lähtökohta. Itse kävimme tervehtimässä kultaista Buddhaa Songranin kunniaksi!

You Might Also Like